Tönkre fog menni az m.2 ssd-m?
Figyelt kérdés
adott egy samsung 970 evo plus amit 1,5 éve vettem, kb fél éve mikor utoljára néztem még 99%-os volt a kondicioja hd sentinel szerint, most viszont 36%. mindössze 16 Terra adat volt vele irva miota meg van ami joval a 600-as gyártó által megadott érték alatt van. crytaldisk és hwinfo nem ír problémát csak a hdsentinel. futattam is tesztet és egyből talált hibás szektort. gyártó által 5 év gari van rá. az okozhatott gondot hogy az alaplapon a pcle 2.0 slotba volt használva egy ideig ez a 3.0-ás ssd?2023. aug. 30. 16:20
1/12 anonim válasza:
Hd sentinel kiírja a kondíció alá, hogy milyen érték határozza meg a számot. Azt mondd meg.
Illetve friss programverziót használj.
2/12 anonim válasza:
A HDSentinel fejlesztője ismerősöm. Tőle tudom, hogy az SSD-ket nem tudja még a program hibátlanul kezelni és diagnosztizálni. Használd a Samsung saját programját!
3/12 anonim válasza:
Lehet kiégett pár cella idő előtt. Megesik, ilyen a technológia. Ahogy a HDD is lehet bad sectoros gyárilag, volt már ilyenem. Amíg ez nem növekszik nincs probléma. Ha viszont tovább növekszik, ments adatokat. Ha a kondíció 0% lesz, akkor éri el a gyártó által meghatározott küszöbértéket, akkor tudod garanciáztatni.
4/12 A kérdező kommentje:
ezt irja:
65 % of the reserved spare area used instead of the discovered bad sectors on the disk.
További információk: [link]
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: Available Spare (Percent), Percentage Used
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
2023. aug. 30. 18:46
5/12 A kérdező kommentje:
nem ismerem a samsung ezen programját, tudnál küldeni egy linket?
2023. aug. 30. 18:47
7/12 anonim válasza:
8/12 A kérdező kommentje:
Hát azóta már nem bootol a rendszer, ssd-t látom biosba de a wint nem látja rajt. Nem gondoltam volna hogy a samsung ilyen hulladék, 1,5 évet nem bír ki. Na mindegy, a gép ismét egy honapig asztal dísz lessz
2023. aug. 30. 23:18
9/12 anonim válasza:
Akkor az még garanciás. Vidd vissza ahol vetted. Nem sz.r a Samsung. Az egyik legjobb.
Nem torrenteztél rajta véletlenül, csak úgy kerdezem….? :)
10/12 A kérdező kommentje:
Nem volt rajt torrentezve. Sajnos mint kiderült a számla citromailen van, és oda nem tudok belépni jó ideje, nem tudom valahogy máshogyan garanciáztatni?
2023. aug. 31. 10:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!