Melyik alaplap a legjobb ezek közül I3 12100F mellé és melyik a legkevésbé ajánlott későbbiekben melyikkel tudnék legjobban időtálló lenni teljesítmény, játékok és vrm szempontból, 14. Gen támogatása mindnek lesz?
Attól függ mikor akarsz ezen, milyen komolyat fejleszteni.
Meg mire használnád.
Mert, ha most egy közepes 3060-4060 kártyával játszanál. Vegyél 12400f-et DDR4-el 32Gb-t és egy pár évig él leszel. Egy majdnem tök mindegy lappal.
Ezek belépő lapok egy i5-nél komolyabbat nem szívesen rakéta beléjük amúgy sem.
Nem rosszból írtam ezt, csak látom, hogy olcsó lapokat nézel.
A 14.generáció az csak a 13. picit felpumpált újra kiadása, nem ez volt az eredeti terv. Csak addig is adni kell valamit.
Most "olcsó" jó játszós procik a i5 12400f és a R5 5600 én nézek köré raknék valami (ha lehet) b chipset-es lapot és 32GB RAM-ot és jóság van pár évig. DDR5-re ezen a szinten kár a pénz inkább bármi mást fejlesztenék a konfigon.
Én is inkább ajánlanék minimum egy 12400F-et. De a 12100F is megteszi még 2 évig teljesen jó processzor lesz. Amúgy én a drágábbik DDR5-ös H610-es lapra voksolok. Mert az a kettő B660-as lap vrm-ben alig jobb mint az a kettő DDR5-ös.
Szerintem egy Intel 14600/K vagy 14700/K még betehető lesz mellé jobb pedig amúgy sem kell játékra főleg az I7-nél nem.
Azt azért nézd meg az alaplap gyártó hivatalos oldalán, hogy kompatbilisak legyenek a RAM-ok.
Inkább a 12400F CPU, ahhoz pedig DDR5-ös RAM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!