SSD SMART-ból kiüthető valahogyan az, hogy számolja a bekapcsolásokat?
Figyelt kérdés
Vagy esetleg van olyan SSD, ami alapból nem számolja? Az üzemidő az nem baj, azt számolhatja, én kifejezetten a bekapcsolások számlálását szeretném letiltani, vagy lenullázni. Tulajdonképpen ha 1 nap mondjuk 5x alvó módba teszem a gépet, akkor +5 hozzáadódik ehhez. Főleg laptopnál, ahol ez még többször megtörténik. Asztali gépnél korábban már azt is megcsináltam, hogy az SSD-t a tápegység lila vezetékére (5VSB) kötöttem, hogy ne növekedjen a szám mindig, mikor leállítom vagy alvó módba teszem, aztán visszakapcsolom. Szerintem OCD-s vagyok, és nagyon idegesít, ezért van bekapcsolva éjjel-nappal a gépem, de ez se jó így. Még tesztelésekhez is ezért kell mindig pendrive-ról live Linuxot futtatnom, mert az legalább nem számolja ezt. Esetleg valami SSD firmware modoló dolog létezik? SSD típust nem írok, mert többféle van nekem, meg később veszek is, ki tudja milyet.#SSD #SSD SMART
2023. aug. 30. 12:46
1/7 anonim válasza:
Attól, hogy nem számolja, még ugyanúgy megtörtént a ki/bekapcsolás. Nem tudod meg nem történtté tenni a dolgokat, csak magadat (vagy másokat) csapsz be vele. Ha viszont tudod hogy nem igazak a számok, ennyi erővel arra is ráveheted magad, hogy ne legyél rögeszmés velük kapcsolatban, mert nem azon múlik az élettartama.
A problémád tényleg inkább mentális, mint számítástechnikai.
2/7 anonim válasza:
Tavolits el minden SMART-adatgyujto szoftvert a gepedrol, most azonnal. A 'problema' ugyanis csakis a fejedben letezik, es amint nem lesz min hergelni magadat, jobb lesz.
HDD eseten meg van valami minimalis ertelme a spin-up countot alacsonyan tartani, de SSD eseten konkretan semmi: nincsenek mozgo alkatreszek, felporgo motorok, kopo csapagyak.
5/7 anonim válasza:
HD Sentinelben tudsz beállítani eltolást, azaz kézzel csökkenteni (vagy növelni) a számát. Az eszközben benne lesz a valódi, de a program annyival kevesebbet (vagy többet) fog mutatni amennyit beállítasz.
6/7 anonim válasza:
#5 ez nem oldja meg a problemat, mert minden bekapcsolasnal eggyel noni fog, ott fog viritani a szam es ujra azon fog porogni a kerdezo hogy tegnap torolte es most megint ott van es novekszik es a SSD elettartama lassan csokken es mi lesz ha eleri a <barmit>.
7/7 anonim válasza:
Kalapáccsal próbálkozz, hátha lenullázza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!