Ha számítógépet szeretnék venni, érdemesebb összerakatni pl. PCX-en, vagy vegyem meg alkatrészenként és építsem meg én? Értek a gép összerakáshoz, meg az egy plusz élmény, de lehet az új világítós vízhűtéses dolgok nem biztos hogy mennének.
Komoly gépet tervezek. PCX-en vagy bluechipen új alkatrészekkel illetve jól dolgoznak? Hardverek dobozait megkapom?
10 éves brand gépet cserélnék majd, azt szedtem szét párszor meg össze raktam, de nyilván abban se vízhűtés se RGB nem volt.
Alkatrészenként véve jobban jársz általában. Dobozokat megkapod. Jól dolgoznak.
Vízhűtés nem ajánlott a meghibásodások és a bonyolultsága miatt. 7800X3D+4090... egyikre se kell vízhűtés. Kell ennél jobb neked?
Nyilván ha inteles extrém tuningot akarsz, akkor kell majd a vízhűtés, de az más téma.
Én pár éve 5 különböző helyről rendeltem be a dolgokat, mert úgy jött ki a legolcsóbban az a fajta technika amire nekem szükségem volt. Persze a gépösszerakó funkcióval összeállítottam amire nekem szükségem volt és mivel kegyetlen pontosan le volt írva az alaplap, CPU, RAM stb... fajtája hogy mi kell hogy tényleg passzoljon így azokat megnéztem hogy máshol mennyivel drágább vagy olcsóbb és találtam jóval olcsóbban Aqua.hu-n meg itt ott még pár helyen. Én berendeltem őket, apránként és amikor minden megvolt akkor elkezdtem összeállítani. A gépházat meg a tápegységet egy helyi boltban vettem meg, mert ott volt polcon és rögtön kitudták adni. direkt odatelefonáltam hogy van-e nekik. Megmondtam hogy mi kerül bele, és mondták hogy simán jó lesz.
A vízhűtéses rendszerrel mondjuk soha sem volt dolgom, ehhez nem tudok semmit hozzászólni. Egyetlen egyszer láttam hozzáértő ismerősömet amikor ezzel foglalkozott beépítés stb... de ez még akkor volt amikor ez a dolog még szinte újdonság volt és Ő leginkább azt a PC-t modding miatt készítette el mert valami versenyre is be akart nevezni tehát ott fontos volt a látvány is, tehát abba ledektől kezdve minden flanc is belekerült. Én mondjuk rohadtul nem vagyok ennek a híve, meg engem ez idegesít is, az ilyenekre ott a karácsonyfa.
Aio beépítése nem egy nagy durranás (de van leírás, tutorial videó). Ha sok LED meg ventilátor lesz kell HUB nekik azt rá az alaplapi headerre meg a tápra, azt arra a ledet,meg a ventilátort. Semmivel nem más összerakni, mint a Brand gépet.
Méretekre kell figyelni, hogy minden beférjen a gépházba.
Tápegység elég legyen a cuccoknak.
Összerakás annyiból jó, ha valami nem fér bele (fizikailag), vagy nem kompatibilis akkor felhívnak és megbeszéled velük mi legyen.
Ha vágod mit, miért, hova simán megcsinálod.
12 gen i7-et nézegetek rtx 40xx és 32gb társaságában. Vagy ha belefér a keretbe akkor 13 gen-et. OC-t nem akarok, de ha van olyan ventilátor ami csendes és jól hűt, az is tökéletes.
Dell gépet váltanék, i7-7700, 1080Ti volt benne, de már a proci kevés sok esetben.
Ledből, előre szeretnék ledes ventiket, meg belsejébe ledes procihűtőt, meg talán ledes ramot. Ventilátorból annyit szeretnék amennyi szükséges, és alacsony hőfokon tartja a szerkezetet.
"12 gen i7-et nézegetek"
Ne nézegess ilyeneket. A 13600K veri a komplett 12 gent. Ha lesz keret 13700K-ra akkor annyiért már kapsz 7800X3D-t ami szintén messze veri, még a 13900K-t is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!