XBOX Series X 2K-s monitoron még élmény?
Nincs pénzem most egy jóféle QLED TV-re, de van a PC-ből fakadóan 2K monitorom. Kérdés, hogy ezen is élvezhető lenne a konzolon való játék avagy nem? Ergó kellene-e bármiféle kompromisszummal számolnom?
Mindig fülessel játszom, tehát beszereznék egy Xbox Wireless Headset-et, gondolom így a hang "gond" nem lenne.
Dehogy korlátolja FHD-ra!
A series X dobozán tudtommal rajta van, hogy 4k 120 fps.
Tehát 2K-n jól futna.
Emberek!! A 2K az egyenlő a FullHD-val!! 2000 pixel széles felbontást jelent, amihez az 1920 van a legközelebb, ami 16:9 képaránynál az 1920×1080-at jelenti, azaz Full HD.
Mivel FHD-ra tekintettel nincs értelme a kérdésnek, ezért valszeg 1440p-re gondolsz (ami 2,5K, mert 2560×1440, amúgy pedig QHD=Quad HD,azaz 4-szerese a sima HD felbontásnak (1280×720)), akkor is amúgy pozitív a válasz, az xbox SX támogatja natívan.
A PS5 az, amin rossz élmény ilyen kijelzőt használni, mert csak FHD-t lehet választani, nem választhatsz 4K-t, hogy majd a kijelző visszaskálázza, 1440p meg egyszerűen nincs... Microfos néha tényleg jobb tud lenni valamiben, mint egy versenytársa (a marketingen kívül... mert ugye marketingben nagy ászok még mindig)
3-mas: én is agyvérzést kapok a "2K"-tól.
Kérdező, amúgy te milyen élményre gondolsz? Most le leszek pontozva, de a konzol az "alsóbbrendű". Vagyis mindegy mit csinálsz vele nem lesz olyan jó, mint egy pc. (Jó alatt főleg a szabadságot értem.) Úgy a kérdésre a válasz, hogy jó lesz a monitor is hozzá. Nekem is van Series X-em és én is úgy játszok rajta, mintha pc lenne. Vagyis asztalnál, egér+billentyűzettel.
Fülesnél vigyázz, hogy olyat vegyél, ami xbox wireless, mert sima Bluetooth füles nem működik vele. Usb hangot nem tud az Xbox. De a kontrolleren van 3,5mm-es jack. Könnyen meghajtható fülessel simán megbirkózik, de planar-t ne köss rá.
A kérdésre kiegészítőleg annyit mondanék, hogy a Series X bőven jó kisebb felbontású képernyőkre is. A gép úgy működik alacsonyabb felbontású módban, hogy az eredeti 4K képet supersamplinggal lekonvertálja alacsonyabb felbontásra így gyakorlatban kapsz egy kisebb, de tűéles képet.
Ha a monitorod támogatja a 120hzet, VRS/VRRt (Freesync vagy ALLM is játszik), HDR10et, Dolby Visiont vagy Atmost akkor ez mind támogatva van Xboxon a szokásos 30/60Hz mellett.
#3 Xbox konzolom volt mindig, de eszembe nem jutna ilyen lesajnáló zsigeri gyűlölettel válaszolni egy "másik" platform kérdésére (ami meg sem említi semmiféle összehasonlítást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!