Hogyan nyissam meg Windows10-en a régi DVD-imet?
Egy olyan problémába ütköztem, hogy régi, DVD-re írt videóimat nem tudom megnézni, mivel a W10-es gépem egyszerűen képtelen olvasni. Beteszem a CD-t, és morog, zúg, morog zúg, majd elnémul, és nem jön be semmilyen ablak, sem a meghajtóknál nem jelenik meg. Próbáltam már tisztítani a lemezeket, az eszközkezelőben töröltem a meghajtót, és újraindítottam a gépet, akkor sem ment, valamint próbálkoztam a CD/DVD-k automatikus megnyitásának lehetőségével is, de semmi nem segít. Az eszközkezelőben a tulajdonságoknál azt írja, a meghajtó megfelelően működik. Lehet, hogy inkompatibilitási a probléma? Van rá megoldás? A DVD-k kb. 10 éves Panasonic márkájúak.
Köszönöm előre is!
Lehet, hogy maga az olvasó koszolódott el, vagy nem tud "ráfókuszálni" a lemezre.
Én pl. jártam úgy, hogy egy régi CD/DVD olvasó a CD-R lemezeket nem olvasta be (egyet sem) , de minden mást igen
Távolítsd el az eszközkezelőben és indítsd újra a gépet.
Vagy: én 96%-os alkohollal szoktam tisztítani. A belső körívnél rákenem, beteszem. Többször megcsinálom, aztán kicsit várok. De azt hiszem izopropil alkohol is jó, ebben nem vagyok 100%.
Patikában fél decit kértem, adtak..., mert nem szoktak.
"morog zúg, majd elnémul"
Ezt az ebet megmérgezted.. :(
A lemezeket próbáld ki másik gépen, és asztali dvd lejátszón is! Ha máshol megy, akkor a Te dvd meghajtóddal lehet gond. Ha máshol sem megy, akkor a lemezekkel.
Én egy ehhez hasonló eszközzel szoktam tisztítani a lemezeimet, meglepően jó hatásfokkal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!