Az alaplap elbírna egy játékra erős processzort?
I3 13100F processzort akarom leváltani valamelyikre. I7 13700, I9 12900, I5 13600K vagy 13600
GIGABYTE H610M S2H DDR5 alaplapom van. Ezt vettem DDR5 miatt mert ahogyan hallottam az árában levő DDR4 B660-as lapok is alig lehetnek jobbak. Játékokra úgy tudom az I7 és az I9 között nincsen nagy különbség nem sokkal gyengébbek mint a 13900K. És az I9 amúgy kevesebbet fogyaszt. Az I5 processzorok viszont nem tudom mennyire elegendőek játékra. Ott már lehet nagy a lemaradás a 13900K-hoz képest. És a jövőben nem tudom, hogy mennyire lesznek jók főleg ha erősebb vga kerül melléjük és váltok 4K-ra. Most 1440p monitorom van és RX 7900 XTX videokártyám.
Akkor minek vesz olyan processzort 30? Lesz 160 FPS-e 150helyett? Az döfi öcsém. Kövi konzol gennél jön a sok, sok szálas játékok kora, aztán majd nézheti a csöcs alaplapját.
Az a fárasztó, hogy más pénzét költitek úgy, hogy semmi értelme. Minden egyes kérdésnél ezt csináljátok.
Az a fárasztó amit Te alkotsz, John-nak végig igaza van de ne zavarjon.
Az meg neked mit számít, ha valakinek megér annyit, hogy több FPS-e legyen?
Ennyi a válaszod? Vehetem úgy, hogy eddig hülyeséggel fostad tele az oldalt? :D
"Akkor minek vesz olyan processzort 30? Lesz 160 FPS-e 150helyett? "
Annyi lesz? Ezt megint higyjük el bemondásra?
Ja, végig igaza van, persze. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Istenem
"Ennyi a válaszod? Vehetem úgy, hogy eddig hülyeséggel fostad tele az oldalt? :D"
Veheted úgy, hogy funkcionális analfabéta vagy. Te letagadtad, hogy ebben az alaplaban throttlingolna a proci, közben kiderült, hogy 12 kiválasztott játékban nem fog. Én mondtam egyet amiben viszont igen, ignorálod is.
Le is zártam, full kretén vagy.
"Annyi lesz? Ezt megint higyjük el bemondásra?"
Nem, dehogy Dzsonikka, 4K-ban egy 13500 majd nagyon CPU limites lesz. 1080P-ben is már alig egy 4090 mellett, de ne zavarjanak a tények. Etesd csak tovább a gyakorit, imádom, hogy mekkora kretének vannak itt. ;D
Lehet ez megint csak a szokás szerint pár nap alatt pár pipára eső troll, mert ezt nem hiszem el már, hogy nem direkt csinálja.
De elvileg " lezárta ", vajon kibírja-e hogy ne dobjon még be valami őrültséget.
Mit kellene értelmezzek? Azt mondtam nem fogja használni a procit a kérdező, vagy amikor igen throttlingolni fog. Ő azt mondta, hogy ez nem így van. Aztán kiderült, hogy de, igen. 4K zni akar a kérdező, ott VGA limite lesz majdnem minden játékban. Tehát nem fogja használni. A következő idők játékai pedig elkezdenek több szálat használni, tehát ahogy öregedik majd a gépében a processzor úgy jön el az, hogy a proci elkezd dolgonzi, és 100watt felett ez az alaplap már nem lesz képes tartósan hajtani. Tehát throttling is lesz. Egyébként próbálja ki azt, hogy benyom 200ligát Football Managerben, aztán már is lesz throttling, nem kell hozzá cinebench. ;)
De jó lesz 30ezret költeni egy procira, aminek a teljesítmény különbségét egy 13400-hoz képest csak 1080p-ben látja, ahol nem akar játszani, 1-2 játékban 1440P-ben, amit nem akar sokáig játszani, 4K-ban szinte soha, de költött rá +35%-ot, és lesz néha 2-3-al több FPS-e. Jól hangzik, igen. Nektek van igazatok, hogyne :D
Az a legnagyobb vicc, hogy te nem érted az egészet. Annyit írtam az elején, hogy nem fogja használni tudni, és ez így is van. VGA limite lesz 4K-ban. Ő állította, hogy nem így van. Aztán azt is mondta, hogy nem lesz throttling. De ki mondta, hogy én csak az ő általa kiválasztott pár játékban értem, hogy throttling lesz? Szóval ilyet nem mondtam. Azt csak ő veszi alapul - de nem 12 játék van a világon, főleg nem 12 játék lesz a világon.
És te ugatsz itt böfögésről, meg, hogy nem értem mit ír? De, értem én. Csak marhaság. És elpofáztam, ha ő olyan hülye, hogy vesz egy 130ezres procit egy hokedli alaplapba, legyen az ő baja. Mást ne akarjon meggyőzni arról, hogy ilyen hülyeséget csinálni jó ötlet.
"Én mondtam egyet amiben viszont igen, ignorálod is."
Most nézem, azt a választ nem is láttam.
akkor nézzük a #29-et is:
"Tehát gyengébb VGA nagyobb felbontásban. Tehát még kevesebb terhelés a procin. Ugye nem érted?"
Mit írtam a #9-ben? A felbontás növelésével csökken a processzorterhelés. Köszi a megerősítést :D
"Ki mondta, hogy ugyan úgy?"
Ki lobogtatta a PL2-t és a Hardware Unboxed VRM tesztjeit? Na ki?
"Last of Us-ban simán throttlingba torkollna egy 13600K-val"
A Last of US valóban határeset lenne.
"12 játék az az összes játék volna? Na hát, jó hogy nem rögtön cherry pickelsz nekem valamit."
Nana! Reklamálj a Techpowerupnál, hogy CSAK 12 játékkal teszteltek. Én hoztam 12 eredményt, neked 40 válasz alatt sikerült egyet benyögnöd, úhgy hogy 20 választ vártunk arra az egyre is. 12 vs 1 extrém kiugró példa után cherry pickinget kiabálni a másikra... :D
"De itt csak te akarod egyedül azt beadni a kérdezőnek, hogy neki az jó lesz, ha a procija a mostani 12 játék alatt nem fog throttlingolni, aztán amint jönnek a next gen játékok meg igen."
Ajánlom figyelmedbe a #2-et válaszomat, idézem:
"Magas felbontáson szerintem felesleges 13600K felé menni, azt még ez a lap is elbírja játék közben."
Felsőhatárként határoztam meg a 13600K, ami a maximum szerintem ami ebben a lapban vállalható játékra, a kérdező i7 és i9 magasságokban gondolkodott. Csak neked jött le ebből az, hogy rohanjon és vegyen 13600K-t.
Ha jönnek a next gen játékok, a 7900XTX hamarabb fog elfogyni, mint a processzor.
"Na, hát aki mindenféle baromságot linkelget, azzal minek vitatkozzak?"
Értem. Tehát ha állítok valamit és csatolok forrást is az baromság. Te ideböfögsz valamit azt mi vegyük szentírásnak? :D
"csak elmondtam, hogy egyrészt baromság, másrészt pedig pénzkidobás, értelmetlenül."
Jaja, olvastuk. Igazán választékosan és világosan fehezted ki magad.
"Milyen linket, valami 2centes youtube szart?"
0 forrás vs 2 centes youtube szar. Igazad van, ezentúl mindig a felé hajlok majd én is ha valaki beböfög valamit :D
"Kérdező, vegyél nyugodtan 13600K-t. Igaz, hogy a büdös életben nem fogod hasznát venni, mert vagy a fele malmozni fog"
Mert a 154W PL2-jű 13500 fele nem fog malmozni? De, ugyanúgy fog. Viszont amikor kell a videokártyához azon a néhány magon az a majd +8% órajel...
Szóval..
"Te letagadtad, hogy ebben az alaplaban throttlingolna a proci, közben kiderült, hogy 12 kiválasztott játékban nem fog. Én mondtam egyet amiben viszont igen, ignorálod is."
Nem ignoráltam, nem láttam azt a választ. Mint írtam, további tesztekért reklamálj a techpowerupnál vagy a többi médiumnál.
"Le is zártam, full kretén vagy."
Nyilván én, még véletlenül sem az akinek lételeme érvek hiányában a folyamatos fikázás és személyeskedés. :D
"4K-ban egy 13500 majd nagyon CPU limites lesz. 1080P-ben is már alig egy 4090"
Egyelőre nincs szó 4K-ról és RTX4090-ról sem, de mit is várhattam volna.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!