Az alaplap elbírna egy játékra erős processzort?
I3 13100F processzort akarom leváltani valamelyikre. I7 13700, I9 12900, I5 13600K vagy 13600
GIGABYTE H610M S2H DDR5 alaplapom van. Ezt vettem DDR5 miatt mert ahogyan hallottam az árában levő DDR4 B660-as lapok is alig lehetnek jobbak. Játékokra úgy tudom az I7 és az I9 között nincsen nagy különbség nem sokkal gyengébbek mint a 13900K. És az I9 amúgy kevesebbet fogyaszt. Az I5 processzorok viszont nem tudom mennyire elegendőek játékra. Ott már lehet nagy a lemaradás a 13900K-hoz képest. És a jövőben nem tudom, hogy mennyire lesznek jók főleg ha erősebb vga kerül melléjük és váltok 4K-ra. Most 1440p monitorom van és RX 7900 XTX videokártyám.
7,5 sort írtál a semmiről, de a kérdésre nem sikerült választ adnod:
"Mutatsz nekünk forrást az állításodra ami szerint ennél jobb lapokban is 100 fok felett fut a VRM játékok alatt 13600K-val?"
Mellébeszélés helyett alá tudnád támasztani valamivel az állításodat?
"Nézzél hardware unboxed videókat"
Szoktam. A Hardware Unboxed VRM tesztjeiben nincsenek játéktesztek, a kérdező sem Cinebench R23-mal szeretne játszani. Most olvasd el harmadjára is azt a kérdést, amire még mindig nem sikerült válaszolnod.
Tehát az életben nem fogja használni a processzorát. Remek, akkor megsúgom neked, hogy egy 4090-el, 1080p-ben lesz kb. 150 helyett 165 FPS-e akkor, ha vesz 30ezerért drágábban egy 13600K-t, és nem mondjuk egy 13500-at.
Mindezt azért, hogy ne legyen semmivel sem több teljesítménye, és amint egy olyan játékkal találkozik, ami rendesen megterheli a procit meg throttlingoljon. DE jó lesz, nem?
Na ugye, hogy hülyeséget beszélsz. Egyszer azt mondod, hogy sose terheli a procit a játék, de, ha terhelés éri máris throttling lesz, de kifogja használni a procit miről beszélek, adjak bizonyítékot, hogy a proci throttlingol, közben meg a kevesebbet fogyasztó 12600K-val, rendes VRM-el is határeset egy gyenge lap. Ez egy fos. Ebbe nem veszünk 13600K-t. Te csak vegyél magadnak, ha akkora veréb vagy, de mást ne vigyél a hülyeségedbe bele, köszi
"Remek, akkor megsúgom neked, hogy egy 4090-el, 1080p-ben lesz"
RX7900XTX és 1440p
"Na ugye, hogy hülyeséget beszélsz."
Persze, én nem válaszolok a feltett kérdésekre :D
"Egyszer azt mondod, hogy sose terheli a procit a játék, de, ha terhelés éri máris throttling lesz"
Mutass bármilyen tesztet, amiben 1440p-ben ugyanúgy kiterhelsz egy 13600K-t ( vagy akár 13500-at), mint Cinebench R23-mal. Egy ilyen játékot mondj pls!
"de kifogja használni a procit miről beszélek, adjak bizonyítékot"
Igen, mert ellenmondásos amit írsz, nem is kicsit.
" közben meg a kevesebbet fogyasztó 12600K-val, rendes VRM-el is határeset egy gyenge lap."
Forrás? Mérés? Megint bemondásra?
"Ez egy fos."
Na ebben legalább igazad van.
"Ebbe nem veszünk 13600K-t. "
Még mindig nem sikerült egy konzisztens érvet összehoznod, hogy ezt alátámaszd.
" Te csak vegyél magadnak, ha akkora veréb vagy, de mást ne vigyél a hülyeségedbe bele, köszi"
Szerintem az a veréb, aki nem veszi észre, hogy más a második oldal óta sz0patják és saját magát forgatja be a hülyeségeivel :D
Maradjunk annyiban, hogy sötét vagy mint a belső zseb. Nem tudod mi a különbség az all-core full workloadok jelentette terhelés és a játékok jelentette terhelés között. El kell, hogy keserítselek: a játékok nem terhelik annyira a processzort, mint egy render, főleg nem GPU limites környezetben. Ilyen amikor processzorlimites környezetben méred a CPU fogyasztását RTX3080 mellett:
12 játék mérésének az átlaga:
Ilyenkora hova fogod magadnak feldugni az all core PL2-t? :D
forrás:
Szóval szerinted ez a dzsunka lap nem fog elbírni a 13600K-val, mert a forrásom szerint az átlagban alig 80Wattot eszik játék alatt és ezt te mivel cáfolod? Egy 1 órás Cinebench R23 méréssel? igen, az alatt megkotlik, de azt le is írtam a #9-ben. Fel tudsz mutatni bármit amivel megcáfolod a techpowerup mérését és kijelented, hogy ez a H610-es lap nem boldogul a 80 Wattos fogyasztással?
Hasraütésre beütöttem pár betőt és számot a youtube és kidobott egy ilyet ( amiknél mindig el kell mondani, hogy a beállítások és a mérés hitelessége ismeretlen ):
https://www.youtube.com/watch?v=8EofLvvZirs
Megnézed a processzorterhelést: 15-40%, 13600K PWR 45-85Watt között.
Szóval: én állítottam valamit - aminek a felét sem sikerült megértened - és alá tudom támasztani kettő, egymástól független forrással amit írok. Te fel tudsz mutatni bármit ezekkel szemben vagy folytatod ezt az alpári hangvételű mellébeszélést? :D
Aki állít valamit, alá tudja támasztani, linket is ad hozzá, el is magyarázza az összesüggéseket az idézlek: "veréb,hülye,okoskodó,stb..". De ha te még a kérdést sem érted amire válaszolnod kellene, akkor te mi vagy? :D
"RX7900XTX és 1440p"
Tehát gyengébb VGA nagyobb felbontásban. Tehát még kevesebb terhelés a procin. Ugye nem érted?
"Mutass bármilyen tesztet, amiben 1440p-ben ugyanúgy kiterhelsz egy 13600K-t ( vagy akár 13500-at), mint Cinebench R23-mal. Egy ilyen játékot mondj pls!"
Ki mondta, hogy ugyan úgy? Ez a szar Last of Us-ban simán throttlingba torkollna egy 13600K-val.
"Szerintem az a veréb, aki nem veszi észre, hogy más a második oldal óta sz0patják és saját magát forgatja be a hülyeségeivel :D"
Az, hogy te nem érted nem azt jelenti, hogy te engem forgatsz. ;)
"12 játék mérésének az átlaga:"
12 játék az az összes játék volna? Na hát, jó hogy nem rögtön cherry pickelsz nekem valamit.
"Szóval szerinted ez a dzsunka lap nem fog elbírni a 13600K-val, mert a forrásom szerint az átlagban alig 80Wattot eszik játék alatt és ezt te mivel cáfolod? Egy 1 órás Cinebench R23 méréssel? igen, az alatt megkotlik, de azt le is írtam a #9-ben. Fel tudsz mutatni bármit amivel megcáfolod a techpowerup mérését és kijelented, hogy ez a H610-es lap nem boldogul a 80 Wattos fogyasztással?"
De itt csak te akarod egyedül azt beadni a kérdezőnek, hogy neki az jó lesz, ha a procija a mostani 12 játék alatt nem fog throttlingolni, aztán amint jönnek a next gen játékok meg igen. Én nem akarok ilyet ledugni a torkán, szóval azzal szalmabábozz, aki vevő erre. ;)
"Hasraütésre beütöttem pár betőt és számot a youtube és kidobott egy ilyet ( amiknél mindig el kell mondani, hogy a beállítások és a mérés hitelessége ismeretlen ):"
Na, hát aki mindenféle baromságot linkelget, azzal minek vitatkozzak?
"Szóval: én állítottam valamit - aminek a felét sem sikerült megértened - és alá tudom támasztani kettő, egymástól független forrással amit írok. Te fel tudsz mutatni bármit ezekkel szemben vagy folytatod ezt az alpári hangvételű mellébeszélést? :D"
Én értettem, hogy miről beszélsz, csak elmondtam, hogy egyrészt baromság, másrészt pedig pénzkidobás, értelmetlenül. Te erre verve magad kijelentetted, hogy nem, majd önmagad cáfolod azóta is ebben. Hát, mit is mondhatnék?
"Aki állít valamit, alá tudja támasztani, linket is ad hozzá, el is magyarázza az összesüggéseket az idézlek: "veréb,hülye,okoskodó,stb..". De ha te még a kérdést sem érted amire válaszolnod kellene, akkor te mi vagy? :D"
Milyen linket, valami 2centes youtube szart?
Kérdező, vegyél nyugodtan 13600K-t. Igaz, hogy a büdös életben nem fogod hasznát venni, mert vagy a fele malmozni fog, vagy, ha épp már nem, akkor meg az alaplap fogja majd vissza. De legalább lesz egy K-s procit. Egy h610-es alaplapban. Sounds good szerintem, gyakorin a paraszt megmondta neked, hogy jó lesz :D
Imádni való, amikor a szerencsétlen nyomi a másik pénztárcájával okoskodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!