Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyha 550W a tápegységem...

Hogyha 550W a tápegységem akkor leállások nélkül mehet mellé olyan konfig ami annyit fogyaszt nagyjából mint a táp maximális kapacitása vagy legalábbis közel van a fogyasztásához?

Figyelt kérdés
Nem sokáig használnám így a gépet. Cserélném egy ilyenre pár hónap múlva. [link] De meddig bírná a táp egyébként ha 100%-on kellene mindig pörögnie?
2023. aug. 5. 00:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%
Az elsőhöz képest nagyon jó, besorolása se rossz, én mondjuk Seasonic-ot ajánlanék, és azt is vennék, de az "Intertech" izéhez képest csúcs, a be quiet-ről sok rosszat még nem hallottam, talán a 9-es szériáról. Ezerszer inkább vegye ezt mint amit a kérdésben linkelt.
2023. aug. 5. 13:01
 12/17 A kérdező kommentje:
NZXT C550 550W Tápegységgel akarok hajtani egy RTX 3080-at és egy I7 13700K processzort. Használnám a gépet modellezésre is. Ott jönne ki csak igazán a cpu és vga max fogyasztása. És a 13700K PL2-je OC-val 240W nélküle 218W. És még a többi alkatrész is ott van.
2023. aug. 5. 13:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Megvan a gép de még nem merem használni
2023. aug. 5. 13:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#12: Az NZXT C550 (Bronze):

[link]

egy - az említett lista szerint "alsó kategóriás", de - "tűrhető" táp. Átlagos, nem túlhajtott asztali géphez és videokártyához elegendő lenne.

Viszont egy túlhajtható processzorhoz, egy erősebb kártyával - pláne ha az is túlhajtott - már azért illene egy izmosabb terhelhetőségű táp - a GPU gyártója nem hiába javasol 750 W-os terhelhetőségű tápot. Alsó hangon legalább ilyesmit:

[link]

2023. aug. 5. 13:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
JA, te nem a postban lévőre gondoltál? Félreértettem
2023. aug. 5. 14:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges kínlódni ezzel. A proci és a VGA kimaxolja a tápot, az alaplap a háttér tár(ak), ramok, és persze ide kell combos hűtés is, (mert meleg az lesz) még egy huncut wattot nem kaptak. Pedig kéne vagy 100w plusz még, hogy úgy eldöcögjön.

Az a táp, talán a desktopot el bírja, de amint odacsapsz, és jól működik egyszerűen lekapcsol.

Vegyél egy minőségi 750W-ost azt csapasd.

2023. aug. 5. 23:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Az egyértelmű, hogy ennek adni kell egy rendes tápot, mert karcsú lesz ez. Lekapcsolni nem fog amúgy, 100watt plussz terhelést lazán bírnia kéne még. De ettől független nem kell erőltetni, csak hangoskodna, meg fűtene úgy, hogy kisgagyában lenne mellette.
2023. aug. 5. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!