Lehet kapni olyan RTX 3050-et aminek a fogyasztása 90W vagy nincs és nem érdemli meg ez a cég, hogy annyit kiadjak a kártyájukért?
Elvileg az RTX 3050 maximális terhelés alatt amikor már szegényt 4K felbontással probálják meg kínozni 130W. És alapból pedig olyan 120-at eszik.
Viszont valahol azt olvastam, hogy van olyan modell ami csak 90W áramot eszik. Nem tudom, hogy ezt max terhelés alatt értik e vagy akkor még ehhez hozzá jön 10-15W+ fogyasztás. De én mindegyik kártyán eddig 130W láttam.
Mert ha lenne egy olyan modell ami ilyen keveset fogyasztana akkor megvenném szívesen. Mert kapnék egy 1070 Ti szintű DLSS támogató RTX kártyát. És az I5 12600T procimhoz jól is passzolna.
Bár én mégegyszer hangsúlyozom csakis a fogyasztás miatt vennék ilyen kártyát. Mert én szánalmasnak tartom az Nvidiát, hogy képesek ezt a kártyát még most is 138 ezerért árulni. Amikor 2020 év közepén RTX 2060-at lehetett kapni 110-ért. Meg volt egy rövid idő mikor az RX 5600 XT kijött amikor 95-ért is volt.
Ennek a kártyának a reális ára ilyen 70 körül lenne. Ha lenne Ti modell annak olyan 90.
De ha már ezt a lépést nem tette meg ez a rhadt Nvidia. Legalább azt megcsinálhatták volt, hogy az 1650S és 1660S teljesítményével kiadták volt az RTX 2050 és 2050 Ti kártyát az akkor még újnak számító technológiák miatt hasonló áron mint amit most a 3050-re értettem.
És ha ki is adják a GTX 16xx szériát. Bőven jól ellettünk volna az 1650, 1660 és 1660 Ti kártyákkal. De nem az egész 2050 szériát lefedni azokkal a semmit mondó GTX kártyákkal. Mert ha nem ezt csinálják már 3 éve lenne egy RTX kártyám. Ehelyett most még mindig a GTX 770-mel szopok.
Tehát lényegében gyülőlöm az Nvidiát. Most is csak kettő jó ár érték arányú kártyát látok. Természetesen a felsőkategóriában az pedig az RTX 3060 Ti és 3080 Ti. Csak az a baj, hogy pl az RX 6600-ból biztos, hogy nem találnék 100W alatti fogyasztású modellt.
Meg az a GTX 1630 amit most kiadtak. És ráadásul közel nem 30 ezer forintért. Hanem 2,5x-ért.
Ez most full komoly? Ez az Nvidia még mindig ovoda szinten tart, hogy képes még mindig Turing architekturás kártyát kiadni. Dlss támogatás és normális RT magok nélkűl.
Akkor már ennyi erővel miért nem tudtak kidobni egy RTX 2030-az ugyanezzel vagy kicsit jobb teljesítménnyel vagy RTX 3030-at. Gtx 1650 vagy 1060 teljesítménnyel.
Undorító amit ez a cég művel már 4 éve. Na majd felveszem én velük valahogy a kapcsolatot és megírom nekik a magamét. Komolyan sokkal szánalmasabb mint az Intel 1200-as foglalatba lévő összes proci.
Na nem baj az RX 6950 XT gyalázza az RTX 3090 Ti-t. Jövőre ha jönnek a normális RT támogató Radeonok akkor az Nvidiának vége. Meg ha kidobnának egy kis fogyasztású kártyát olcson.
Ami nem olyan mint sz RX 6500 XT mert az is rossz lett de nem annyira mint a Turing Nvidia GPUk.
"van olyan modell ami csak 90W áramot eszik"
Van bizony, a laptopokba szánt GPU-k fogyasztanak ennyit.
Pár sorig olvastam ezt a mondókát, mert nagyon hasonlít a pár napja kiírt éppen Intelt fikázó kérdésre, amiben ugyan olyan baromságok hangzottak el mint ebben a kérdésben.
#2 Ja megint várjak +két évet. Ha már azért kellett három évet várni mert nem adtak ki RT 2030, 3030 vagy RTX 2050 modelleket. Plusz arra még garancia sem fog már nagyon járni. Az a baj, hogy 80 ezerért sem kapni használtan olyan rtx 2060-at amire lenne legalább 1 év gari.
Leszarom én megveszem ennyiért is de csakis kizárolag akkor ha van belőle olyan ami 90W fogyasztású és ezt valaki be is tudja linkelni. Mert a gépigény.hu is 90W ír a sima 3050-re is.
Én is szeretnék Rolls Royce-ot venni szalonból 5 millióért 8 literes fogyasztással....
De eddig csak az jött át hogy ja kajak fel vagy háborodva és nem érted a piac működését. Olyan kártyát készítenek amire van igény és olyan áron adják amit még kifizetnek értük. Most az hogy pár embernek nem tetszik max annyit mondanak hogy akkor ti nem vesztek vesz helyettetek más. Ez ugyanolyan üzlet mint minden más, nem jótékonysági szervezet.
Okés akkor az Nvidia megrohadhat mert akkor ha már így állunk meg veszem az RX 6600-at. Elvileg az RTX magok hiányában is nagyjából hozza RT alatt is a 3050 teljesítményt alapból meg sokkal erősebb nála.
És mégis miről beszélünk arról, hogy elvileg olyan kártyát adnak ki amit meg is vesznek az emberek. Gondolom az RTX 2050-re nagyobb lett volna a kereslet mint mondjuk egy GTX 1660, 1660 Superre. És az induló árát mèg 100 ezer forintra vagy kicsit felé is lehet, hogy belöhették volna az RT és Dlss miatt persze csak úgy ha lement volna nem sokára az ára ilyen 70 ezer forintra.
Az RTX 3050-nel sem lenne bajom ha már most meglehetne kapni ilyen 80-90 ezer forintért.
Ha kiadtak volna egy RT 2030, 3030-at és most az elején árulnák ezt is 80-ért. Akkor azt is megvennék az emberek. De azt a szaros GTX 1630-at senki nem fogja megvenni amikor az RX 6400 ha nincs hozzá olyyn lap akkor is sokkal erősebb nála.
Ott a GeForce GTX 1650 75Watt 89.447 ft-ért erősebb és csak 8 wattal fogyaszt többet.
https://www.youtube.com/watch?v=xrmJR0JPvbo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!