2gb ram helyett csak 1,75gb! Miért?
Olyan problémám lenne, hogy az XP a 2 x 1 GB Kingston DDR2 1066MHz-es RAM-ból csak 1,75 GB-ot lát!
alaplap: Gigabyte GA-MA78GM-S2H (integrált videokártya)
processzor: AMD Phenom 9600
+ Az alaplap támogatja a dual channel-t, de nem tudom hogy jelenleg működik e! Hol és hogy lehet ezt megnézni ezt és hogy hány MHz-en fut? (Csak ne Everest!!!)
+ A Dual Channel-hez jól helyeztem be a ramokat? Én úgy raktam, hogy egy sárga, egy piros. Itt a kép:
A teljes kompatibilisség végett (alaplap+CPU) BIOS-t kellet frissíteni -> nem sikerült, talán ezért nem működik a 2GB + 1066MHz?
Egyrészt azonos színűbe rakd, másrész ahhoz hogy rendes frekvencián menjenek az 1066-os ramok, feszültséget kell emelni rajtuk és biosban beállítani a megfelelő fsb szorzót. (ami ramtipustól függ)
Amúgy meg nehéz ügy, mivel a 9600-as phenom hibás, és elég durva TLB bug van benne, érdemes lenne kicserélni egy 9x50-esre, azok már bugmentesek.
Igen, arra én is gondoltam, hogy miért egy színűek, de az alaplap kézikönyve teljesen hülyén és másképp írta le... Átraktam a pirosba így működik:
A processzort most vettem, úgy hogy kénytelen vagyok vele lenni. Egyébként Black Edition és ezt meddig lehet húzni?
"Gigabyte GA-MA78GM-S2H (integrált videokártya)"
Az integrált videokártya a rendszermemóriából vesz le magának. Valószinűleg ez nálad 256MB.
A Dual-Channel működéshez a memóriát két azonos szinűbe rakd. Valószinűleg a Gigabyte megkeverte a sorrendet, ugyanis az 1. és 3.-ba kell ugyanolyan memóriát tenni a DC működéshez. A két memóriának ugyanolyan méretűnek kell lenni, sőt, többnyire követelmény, hogy pontosan egyformák legyenek (bár van amikor működik egyébként is). A KIT-bel árult memóriákat tesztelik is együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!