Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapoknál mit jelent az...

Az alaplapoknál mit jelent az M jelelölés és melyik a jobb alaplap a kettő közül?

Figyelt kérdés
Azt veszem észre, hogy minden gyártó alaplapján drágábbak szoktak lenni azok amiknek a végén nem szerepel M jelölés? Ez azért van mert ezeknek jobb a vrm-je, vagy más egyéb dolgokkal tudnak többet az M lapoknál. Ha majd legközelebb is váltani akarok milyen esetben éri meg ráfizetni az M nélküli modellekre? Most két alaplap között nem tudok dönteni. Ami fontos a lapokban az a csatlakozó és jó ssd, hdd támogatások. Nem tudom ilyen áron elvárhatok olyat, hogy 2 ssd is beszerelhető legyen a gépbe még ha a második az Sata is. A másik pedig a jó vrm ami bőven kitudja szolgálni a mostani Ryzen 7 4750G Pro processzoromat is és akár feljebb is tudok menni, ha bármelyik processzor bele menne a lapba gond nélkül az szép lenne.

2023. júl. 25. 14:52
A kérdező szavazást indított:
ASRock B550M Pro4
ASRock B550 Phantom Gaming 4
4 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az "M" a Micro ATX méretszabvány jelöli, ami kisebb (244 × 244 mm, max 4 bővítőhely) méretű, mint a "sima" ATX (305 × 244 mm, max 7 bővítőhely) alaplap.

A "Phantom Gaming" és a "Pro" pedig a gyártó szériái - VRM szempontjából az alábbi lista alapján:

[link]

hasonlóak.

2023. júl. 25. 15:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor a Phantom lesz szerintem a méret miatt is, dekoratívabb.
2023. júl. 25. 16:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Annyira nem néztem rájuk most de a kisebb mréet esetében általában a bővíthetőségi lehetőségek is korlátozottabbak leginkább M2 szokott pl egyel kevesebb lenni.
2023. júl. 25. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!