Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az újabb alaplapokon milyen...

Az újabb alaplapokon milyen minőségű az integrált hangkártya?

Figyelt kérdés
A régieken borzalmas. Hogy hangkártya chip típust említsek, Realtek ALC888. A kimenete az teljesen elfogadható, na de a bemenete az szörnyű. Bármilyen electret mikrofont csatlakoztatok, mindbe jó hangosan kell beszélni (kb üvölteni), hogy vegye rendesen, ha meg ráerősítek, akkor a zajt is erősíti, ami már eleve magas. Sistereg, sípol, zúg, fütyül... A vonalbemenet se az igazi, az is zajos. Ráadásul ennek a Realtek ALC888-nak még egyes példányoknál olyan baja is van, hogy DC offset-es a kimenet is meg a bemenet is! Szóval eltolja a hanghullámot a negatív irányba, és ezzel a feleslegesen megnöveli a jelszintet, de a hangerő meg nem lehet nagyobb, mert torzítana. Komolyan érdekelne, hogy az újabb alaplapokon az újabb típusú hangkártya chipek is ilyen silány minőségűek, vagy valamennyivel azért ennél jobbak?

2023. febr. 7. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyivel jobbak, nincs például bennük DC, a hangkimeneten pedig csak akkor hallani zajt, ha egy 25 Wattos erősítőt közel maximumra tekerek. A mikrofon bemenetük viszont továbbra is gagyi, bár az is sokkal jobb elődjeiknél, ugyanúgy erősíteni kell mint régen, amitől kicsit zúg, de ha push to talk jellegű szoftverrel használod nem vész. Ciceregni már nem szokott.
2023. febr. 7. 14:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én az elég gyenge retek 1200ast használom ráadás itx lapba és tettem mellé egy focusrite solot hát nem mondtam meg melyik melyik pedig 2 focal alpha 80 evot hajtottak úgyhogy átlag felhasználásra bőven jók a mikrofont nem teszteltem csak az alaplapin szerintem azzal sem volt semmi baj
2023. febr. 7. 18:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem javultak volna akkor az alapból is kicsi hangkártya üzletág nem ment volna össze minimálisra.
2023. febr. 7. 22:00
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
nyilván nem stúdió kategória, de szódával elmegy
2023. febr. 8. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!