Egy 5.1-es hangkártyán be lehet állítani késleltetést az egyik csatornára?
Van egy sima sztereó hangrendszerem amely mellé vásároltam fillérekért egy 5.1 régi házimozi aktív mélynyomóját. (DA115SW)
Egyenlőre kétcsatornás jackről hajtom meg és a bal oldali csatorna jelét kapja meg RCA splitteren keresztül. Beépített aluláteresztő szűrő van benne, a hangja kellemes, de van egy kis időbeli eltolás a két hang között.
Főleg beszédnél lehet észrevenni, hogy visszhangzik egy kicsit.
Létezik ilyen szoftver ami engedi a csatornák pár ms-el történő eltolását? Nincs még 5.1 hangkártya, olyat veszek ami tudja ezt. A tervem az, hogy megszüntetem az RCA elosztást és hagyom a hangkártyának vezérelni a front és a subwoofer hangszórókat.
Tisztában vagyok vele, hogy ez egy szedett-vetett rendszer, sosem lesz tökéletes hangzása, de az elvárásaimnak megfelel.
az funkció amit keresel: Room correction.
pl.
igaz ez arra lett kitalálva hogy a hangszórók hallgatótól való távolságágának függvényében automatikusan késleltessen, de kis kisérletezéssel szerintem nálad is működhet
Köszi mindkettőtöknek!
Azóta az Equalizer APO-t használom, egyszerű és nagyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!