Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyes alaplapokra miért...

Egyes alaplapokra miért tesznek integrált Wifit?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem, hogy egy asztali gépnél milyen létjogosultsága van a Wifinek. Egyrészt úgysincs nagyon mozgatva (általában), hogy mindenképp vezeték nélkülinek kelljen lennie, másrészt meg a kábeles hálózat sokkal jobb, mert gyorsabb az átviteli sebesség, és a válaszideje (ping) is alacsonyabb. Ezek eléggé szempontosak lehetnek azoknak, akik mondjuk online játékokkal játszanak, vagy internetes hang/videóhívásban vesznek részt, szóval tényleg nem értem, hogy minek Wifi egy asztali gépbe. Vagy ezeket inkább akkor használják, ha ideiglenesen helyeznek valahova egy gépet? Abban az esetben tényleg jól jöhet.

2023. febr. 8. 13:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Már n-es wifinél is vállalható a skype, ha integrálnak rá egy ac-s modult az még letöltéshez is jó.

Olyanok választanak ilyen lapot ahol nincs a közelben vagy nem akarnak kábeles kapcsolatot pl esztétikusság vagy kivitelezhetőség miatt

2023. febr. 8. 13:27
 2/14 anonim ***** válasza:
41%
Nagyon egyszerű: nem kerül "semmibe" belerakni, és aki akarja az használhatja. Kapsz egy lehetőséget amivel élhetsz, ezen nincs értelme háborogni hogy miért nem tetszik. Ha eleve nem használnád, teljesen mindegy hogy miben nem jó és miben lehetne jobb. Van, akinek pont megfelel arra, amit tud. És ha van ilyen képessége az alaplapnak, annyival is többet tud az összes többinél.
2023. febr. 8. 13:34
 3/14 anonim ***** válasza:
71%

Azért az online játék nem mindenkinek szempont. :-)

Azt pedig ha tudnád, hogy hány olyan felhasználó van, aki inkább vesz egy wifi sticket az asztali gépéhez, csak ne kelljen kábelezni...

Egyébként meg "filléres" alkatrészről van szó.

2023. febr. 8. 13:42
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Én mindig wifis alaplapot veszek, pár ezer forinttal drágább általában de van egy plusz funkció ami bármikor jól jöhet

Hogy eddig használtam-e? szerintem nem, de vannak ilyen hülyeségeim

2023. febr. 8. 13:44
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Én hálózati elérések tesztelésekor mobilról megosztott wifivel szoktam kapcsolódni, így tudom ellenőrizni, hogy külső hálózatról is elérhető-e egy adott dolog.
2023. febr. 8. 14:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért van, mert az emberek nagy része technikai analfabéta és nekik az otthoni net = wifi. A kábelt el sem tudják képzelni.

Meg van az a réteg, aki lusta behúzni a kábelt vagy azzal érvel, hogy "csúnya", meg "nem akarok fúrkálni".

Nálunk a laptop is kábellel van bekötve, mert a franc se kínlódik a wifivel, nekem stabil kapcsolat kell. A wifi a mobilokhoz van.

2023. febr. 8. 14:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen meglepő, de azért van rajtuk wifi, mert van rá igény a vásárlóktól 🤷‍♂️

Attól mert te nem így használhatod, más még lehet hülye. A gyártókat meg nem érdekli, hogy ki mennyire hülye, csak a pénzre hajtanak. Ha a hülyék wifit akarnak egy kábeles géphez, akkor megkapják 😉 a gyártó pedig begyűjti a zsozsettát 💵💶💷💴

2023. febr. 8. 17:15
 8/14 Hintalow ***** válasza:

Bár nem beèpìtett, de nálam is a gyereknek az asztali gèpe wifiről megy.

Bár csak sacc 4-5 mèterre van a routertől, de legalább 3 betonfalat kène átfúrni a kábelhez, meg vagy 15 mèter kábel csatornát felfúrni a falra, hogy megkerüljèk a 3 közbeèkelődő ajtónyìlást. 😅

2023. febr. 9. 16:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Van létjogosultsága. Nem mindenkinek van megoldva, hogy a házban pont ott ahol te a gépedet tartani akarod, legyen bevezetve hálózati kábel is, és például ha van 2-3 gép egy háztartásban akkor már rögtön nem is annyira egyszerű mindegyiknél a kábeles kapcsolatot megoldani, ha nem akarnak egy ocsmány kábelt a plafonról lógni, vagy betonfalakat furkálni. Egy jó minőségű AC Wifi kapcsolat ma már tud olyan szintet, amit sok ember vezetékes hálózata sem, simán lehet vele kompetitíven online játszani.

Ha ráadásul mondjuk ITX formátumú gépet építesz, akkor még nincs meg az az opciód sem, hogy később ha kell veszel egy PCIe WiFi kártyát, nincs neki hely. Tehát ott vagy van alapból integrált WiFi a lapodon, vagy marad az USB-s WiFi adapter, ami viszont valóban problémás ha nagy igénybevételnek teszed ki.

2023. febr. 9. 16:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem wifi 6 pci-e kártyám van a gépben. Ha lenne az alaplapon wifi akkor nem kellett volna a pci-e kártya bele.
2023. febr. 9. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!