Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyes alaplapokra miért...

Egyes alaplapokra miért tesznek integrált Wifit?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem, hogy egy asztali gépnél milyen létjogosultsága van a Wifinek. Egyrészt úgysincs nagyon mozgatva (általában), hogy mindenképp vezeték nélkülinek kelljen lennie, másrészt meg a kábeles hálózat sokkal jobb, mert gyorsabb az átviteli sebesség, és a válaszideje (ping) is alacsonyabb. Ezek eléggé szempontosak lehetnek azoknak, akik mondjuk online játékokkal játszanak, vagy internetes hang/videóhívásban vesznek részt, szóval tényleg nem értem, hogy minek Wifi egy asztali gépbe. Vagy ezeket inkább akkor használják, ha ideiglenesen helyeznek valahova egy gépet? Abban az esetben tényleg jól jöhet.

2023. febr. 8. 13:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#8 #9: Nekem eszembe se jutott, hogy az asztali gépemet wifivel használjam. Nincsenek ocsmány kábelek és nem kellett falakat fúrni, pedig ez egy panellakás. Az ajtófélfát kellett átfúrni egy helyen, az ajtónyílást egy ragasztós kábelcsatorna viszi körbe, amit nem kellett fúrni, a többi kábel pedig a padló szegőlécben fut, nem látszik sehol.

Minden megoldható, csak akarni kell.

2023. febr. 9. 19:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Ugyanazért van benne amiért a csillivilli fényezett műanyag kupakok, porvédők, ledfénysor. Ezek már nem IBM kompatibilis lapok amik valaha azt jelentették és a legnagyobb előnye volt a bővíthetősége. Alig van már slot ezeken a mai lapokon, az áruk pedig a csillagos ég.
2023. febr. 25. 23:36
 13/14 anonim ***** válasza:

@11, persze, akinek ez fontos az meg is oldja. Nekem is meg lett oldva, pedig három szintes házban lakunk külföldön és minden szinten van egy gép amit valaki munkára használ.

Viszont:

1) Nem mindenki akarja ezt megoldani, és nem mindenki tudja saját maga, mert manapság ciki vagy sem sokan egy lyukat nem tudnak fúrni sehova.

2) Ha te tényleg “steril” setupot akarsz minél kevesebb kábellel, akkor a WiFi a megoldás. Több olyan ismerősöm is van akinek kifejezetten elsődleges szempont volt hogy a lehető legkevesebb kábel legyen a gépbe dugva, ami lehet az mind wireless.

Nem mindenkinek fontosabb, hogy az internetkapcsolat teljes egészét kihasználja egy kábellel.

2023. febr. 26. 14:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát, mondjuk ha a wifi router és a gép között nincs kábel, akkor elég jól jön. Kevés lakás épült úgy mondjuk 10 éve, h volt minden konnektor mellett RJ45 is
2023. márc. 23. 15:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!