Hazudnának a "szakértők", vagy más oka van?
Az Ipon oldalán a gépösszerakóban 0 hozzáértéssel is összerakható egy számítógép úgy, hogy nem enged nem kompatibilis eszközöket párosítani egymáshoz?
Ahány Tech csatorna, mindenki azt mondja, hogy az ember magának össze tudja rakni, de senki nem említi az Ipont, hogy ott lehetséges lenne. Tehát nem lehet? Vagy miért nem említik?
Az előre összerakott PC-k, pl. Computerimperium mennyire megfelelő?
Kereszt fiam ilyenen CS:GO-zik és GTA-zik imádja. 😉
Ha ennyi elég megveheted.
Ha az első kéne inkább így:
Asus TUF gaming B550m (42700)
AMD Ryzen 5 5600 (52890)
Kingston Fury Beast 2x8Gb (14990)
1TB Crucial SSD M.2 P3 (16400)
Seasonic B12 550w (23260)
MSI GeForce RTX 4060 8GB (127000)
Sharkoon Slider RGB ház (18620)
Ez: 304860Ft
Ezek a Aqua mai árai.
Akkor már dobjon rá még picit, és lesz egy rendesebb alaplapja, vegyen DRAM-os ssd-t, 6700xt-t, ne isten faxa 8gigás 4060-at, amin az egész világ kiégett, és SENKI nem ajánlja megvételre.
MSI B550-A Pro, egy 3950X-et szét OC-zva is elbír, nagyjából bármit, és nem kell az ASUS botrányosan bicskanyitogató viselkedése miatt fájjon a fej, amúgy meg semmivel sem jobb az a TUF szar, csak drágább.
RAM-ból elég a 3200as G.Skill Aegis
És rohadtul ne azt a szemét 4060-at. Házat meg nézz magadnak kérdező ami tetszik is, de lehetőleg olyat már, ami szellőzik is elől, nem pedig egy darab doboz, amiben megfullad a gép
"RAM-ból elég a 3200as G.Skill Aegis"
Akkor már inkább valami 3600-as kitet nézzen,semmivel nem drágább. A Ryzenek meghálálják, ha szinkronban megy az IF és a DRAM.
"Semmivel nem drágább"
De. 3200 CL 16 2x8 12k Legolcsóbb CL16-os 3600-os 16nál kezdődik, lényegében különbség nincs közöttük. 3200-től kezdve nem igazán van értelme fentebb menni.
"Köszönöm! Amúgy mire kell figyelnem az alaplapnál, hogy a VRM hűtve legyen? Milyet kell néznem? Tudnátok linkelni példákat?"
Legyen hűtve, legyenek minőségi alkatrészei, és értelmes design. Én speciel ezt nem tudom ránézésre megállapítani, ahogy te sem fogod tudni. Vannak gyanús jelek, például, ha nincs rajta borda, na az jót nem jelent. Amit említettem megfelelő, kiszolgálja a nagy procikat, és nem lesz 100fokos közben. Nem is olyan egetverően drága, jól felszerelt. Egyetlen hátránya, hogy nincs rajta az igazán jó hangkártya, de hát ez egy "középkategóriás" alaplap, nem lehet rajta minden. Ha csak nem vagy audiophile, akkor nem számít. Ha az vagy meg veszel rendes DAC-ot, nem egy realtekkel bohóckodol, szal mindegy
4000 forint nem tétel egy 300K-s komplett gépnél.
Sávszélben a 3600CL18 is veri a 3200CL14-t és a fenti gépekben biztosan nem CL14-es kit lesz:)
Igen, 2020-ban nem volt ez limit a játékoknál, viszont 3 évvel később, hosszú távon ( legalább még 3 évben ) gondolkodva szvsz hülyeség eldobni +10% RAM sávszélt és veszteni az IF_DRAM késleltetésén a szinkron hiánya miatt.
2x8GB 3600CL18 már kapható 12600Ft-ért, a legolcsóbb CL16 az valóban 16500Ft. Egy használt videókártyával többet spórol, mint amibe ez kerül...
Ja persze, használt géppel meg mégtöbbet. Budgetbe van, egy 8 gigás isten verte 4060-at akarsz vele vetetni, most meg keresgéled azt a szaros 1-2% FPS-t a memórián?
Amit én írtam neki így is 350 felett van pénzben. Mire rendes házat vesz lesz az 360 is.
" egy 8 gigás isten verte 4060-at akarsz vele vetetni"
Én biztosan nem, azt nem énlinkeltem :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!