Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » KÉREM SZÉPEN SEGÍTSENEK,...

KÉREM SZÉPEN SEGÍTSENEK, Mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

A Kingstech oldalról szeretnék rendelni számítógépet, és abban kérném a segítségeteket, hogy mennyire megbízható és korrekt ár-érték arányban? Az olcsóbb számítógépek megérik az árukat? A drágábbak?

Nem értek a számítógépekhez (mert miért kéne egy lánynak, mondták...).

Előre is köszönöm a segítségeteket!

2023. júl. 4. 17:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Nem értek a számítógépekhez (mert miért kéne egy lánynak, mondták...)."

Ne haragudj, ez most nagyon off-topik lesz, de ezzel a hozzáállással a legkisebb mértékben sem tudok egyetérteni.

Miért kéne egy lánynak? Azért, mert egy fiúnak. Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor a nő felnőve megszűnt önálló személy lenni, és kb. a férje házi cselédje lett élete végéig, akinek semmi másból nem állt az élete, mint hogy az "urát" kiszolgálja.

Ráadásul te magad mondasz ellent ezen mondatodnak azzal, amikor videószerkesztésről beszélsz. :-) Ahhoz is érteni kell. ;-)

De visszatérve a "miért" kérdésére: azért, mert ma már rengeteg dolog van, amihez jól jön, ha az ember ért hozzá.

Ettől függetlenül: a hozzáértés nem azt jelenti, hogy minden terméket, és minden üzletet ismerni kell betéve. Pont ezért vannak például az ilyen oldalak, hogy meg lehet kérdezni másoktól, ha valamiben nem biztos az ember. ;-) Meg a különböző egyéb fórumok. (Ez is egyébként informatikai kompetencia, hogy az ember képes tájékozódni, információt gyűjteni.) Én egyébként PCX-től, és Iponról szoktam rendelni, bár utóbbiaknál volt már probléma a kábelezéssel.

2023. júl. 5. 11:03
 12/22 A kérdező kommentje:

11-es, köszönöm szépen, igazad van! Sajnos a környezetem nem így gondolja, legalább is a férfiak. Ez ellen szeretnék én is tenni, és mihamarabb elköltözni, felépíteni egy jobb életet, ahol nem kell megfelelnem az ilyen elvárásoknak, hogy ne értsek semmihez, mert a nők régen is a házban voltak gyereket nevelve, stb... Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad!!!:-)

Milyen dolgokhoz kell érteni, vagy mik adnak előnyt? A többi oldalról nem érdemes ilyen eszközöket rendelni? (Bocsi, ha túl hülye kérdéseket teszek fel.)

2023. júl. 5. 11:36
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 10-es válaszoló!!

Ne haragudj, de megkérdezhetem mi az RT?

Ahogy nézegettem a gépeket, az Amd olcsóbbnak tűnik. Azok gyengébbek?

2023. júl. 5. 11:40
 14/22 anonim ***** válasza:

Generációktól is függ melyik az olcsóbb, AMD nem rossz, Ryzen 3*** sorozattól ajánlott, mert olcsóbb, és szintetikus teszteken mérhető egy Intelhez a külömbség, ülsz elötte és nem rosszabb/lassabb.

RT=Ray Tracing (sugárkövetés) technológia, ez egy grafikus látvány javító, ami élethűbbé teszi a játékokat. Ebben az NVidia erősebb az AMD Radeon kártyáknál.

De AMD-vel is hibátlanul lehet játszani.

Itt egy cikk róla ha érdekel:

[link]

Néz teszteket YouTube-on. Hogy futnak az általad preferált játékok a kinézett gépen, millió+1 videó van róla, úgy lehet könnyebb dönteni mire van szükséged.

2023. júl. 5. 12:27
 15/22 anonim ***** válasza:
Azért egy ilyen gépbe már nem Ryzen 3 illik azért az R3 vagy I3 procik észrevehetően gyengébbek foglalaton belül is mint a nagyobb társaik még az I5 vagy Ryzen 5 prociktól. Főleg, hogy idei gen R3 nincs is Ryzen 3 4100 és 3300X pedig előző két genből való procik. Helyettük van mondjuk a 4500 és 5500. De szerintem I5 12400F-re a legjobb most építeni ha ilyen áron akar az ember gépet venni az még sokáig dlég lesz bármire
2023. júl. 5. 14:54
 16/22 anonim ***** válasza:

#15 Nem Ryzen 3-ra, hanem 3000-es szériája gondoltam, kb onnantól nem nagy a különbség az Intel és az AMD között.

Igen I5 12400f vagy Ryzen 5 5600 a legjobb "olcsó" játszós gép alap, Volt Intelem és AMD is ha most választanom kéne csak az árát nézném mind kettő jó.

2023. júl. 5. 22:27
 17/22 anonim ***** válasza:
Azt nem mondanám, hogy nem volt nagy különbség a Zen2 és 3 között még nagyobb ugrás volt mint a zen 1 és 2 között. Az Alder Lake meg még bikább még a 12400F egy Ryzen 9 3900XT-re is ráver laza 25%-ot.
2023. júl. 6. 00:11
 18/22 anonim ***** válasza:
Nagy különbség volt zen 2 és 3 között*
2023. júl. 6. 05:25
 19/22 anonim ***** válasza:

Ember 😀 Almát az almával

3900xt vs 12400f tök irreleváns nem egy kategória és évjárat!

i5 10400f vs R5 3600

[link]

i5 12400f vs R5 5600 [link]

Az Intel általában győz kb 5 max 10%-al, kivéve amikor nem.

12400f 60000Ft

R5 5600 49000Ft

Tehát 17% olcsóbb, ha te gép előtt ezt az 5%-ot észre veszed akkor Isten vagy minimum, még akkor is ha egymás mellett vannak!

2023. júl. 6. 10:05
 20/22 anonim ***** válasza:
De az lga 1700 sokkal jobban fejleszthető ez az egyik és a 12400 erősebb is. A másik pedig, hogy pcx-en én nem is találtam Ryzen 5 5600-at.
2023. júl. 6. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!