Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Radium.hu vagy Pcimperium...

A Radium.hu vagy Pcimperium oldal mennyire megbízható és jó számítógép vásárlásra?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 17. 19:14
 1/3 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hatalmas számítógép zseni, de amikor meglátom, hogy 830.000 forintért 700 W tápot raknak AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz és ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 Ti OC Edition 8GB GDDR6X hardver mellé, akkor eléggé kétséges a hozzáértésük. Annyit tudok, hogy többnek kell lennie legalább 100-150 W-al a tápegységnek a használtnál, de ez még kevesebb is. A videókártyához 750W ajánlott, azt írja az Árukereső és NVIDIA oldala. A Radium az akkor felejtős?
2023. ápr. 17. 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Ami biztos:

- Működő gépet kapsz, amire egyben adnak valós garanciát (ha tönkremegy egy alkatrész, visszaviszed az egészet és majd ők megoldják a cserét, nem neked kell kivenni, garizni, visszarakni)

- Rég óta működő boltok, ami önmagában egy garancia

- Túl vannak árazva, és nem mindig kiegyensúlyozott konfigokat adnak, vagy az adott célra nem a legjobb teljesítményt nyújtó összeállítást.

Én mindenképp annak a híve vagyok hogy még ha nem is értesz hozzá, inkább válogass össze darabonként mindent a saját igényeid szerint, adott áron a az esetek legnagyobb többségében jobb konfigot kapsz így. Vagy kérj meg rá valakit akinek van ebben tapasztalata. Hardveraprón sok veterán van, akik vállalnak ilyesmit is, én is egy vagyok közülük, kérdezz privátban ha gondolod.

Egyébként a táppal kapcsolatban nem feltétlen így van. Már egy minőségi 600W táp is épphogy elvinné ezt a gépet, a 700W még hagy neki egy kis headroomot is, már ha egy minőségi típusról beszélünk természetesen, de táppal az ilyen boltok szerencsére nem gyakran szerencsejátékoznak. A GPU gyártók az ajánlott teljesítményt úgy adják meg, hogy a lehető "legrosszabb" esetben is - azaz egy, a GPU-n kívül is nagyon sokat fogyasztó konfigban, amit egy nem jó minőségű adott teljesítményű táp hajt - ne legyen probléma.

2023. ápr. 17. 22:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, még be is néztem, 3070ti-t olvastam a 3060ti helyett. Kicsit késő van már. Így viszont tényleg elég sok is neki az a 700-as táp, olyan 500W körül fogyaszthat maximum ez a konfig teljes terhelés alatt.
2023. ápr. 17. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!