A Macbook Air-ben milyen grafikus kártya van?
Nem sok jóra elég. M1 SoC? Vagy M2?
Szóval ami grafikai munkához kell, annyit tudnak. Szépen lehet képet és videót szerkeszteni velük, gyors kis gépek.
De ezek még a 2015-ös tomb raiderrel is szenvednek. A legtöbb játék meg szimplán nem érhető el mac-re.
Van kismillió teszt yt-n
Ha játszani akarsz, akkor windows pc kell.
M1 modell árán RTX 3060-as laptopot kapsz, ami full hd felbontásra tökéletesen elég minden mai játékhoz, bővítheted a memóriát, SSD-t... néhány előnyke...
1-es miért gondolod, hogy minden CSAK játékra akar használni egy laptopot? :D
Az alap modell is kb mindenre elég a komolyabb játékokokn kivül persze...
Én egy 2014-es mac-et használok és még nem érzem hogy kevés lenne.
Na arról nézz teszteket youtubeon hogy hogy megy ezzel a géppel.
Valszeg lehet vele ilyent is csinálni, csak rohadt lassú lesz. Az alap gépben butított a GPU is. Emellett a 256GB tárhely videóvágáshoz elég kevés... Ja és az Airben nincs ventillátor sem, úgyhogy nagyon hamar elmelegszik.
Ez a gép nem videóvágásra való.
4K??
Akkor M1 Pro vagy M2 Pro, amit nézhetsz apple részéről. A nagyobb RAM-os változatok inkább.
Külső SSD-vel "bővíthetőek" az apple gépek amúgy. A belső tárhely sajnos kabaré...
Szóval ha már amúgy is van egy 4K 60fps gamer géped (vagy nem derül ki igazán honnan jön a 4K gamer tartalom.. mi tud olyat?), akkor nem gondolnám, hogy szükséges lenne 4K videovágásra egy külön gép. The VR-éknál tudom, hogy a srác MAC-en dolgozik, több helyen dicsérik a stabilitását, tehát lehet értelme amúgy a platformnak különállóan az utómunkálatok elvégzésére, de nem a legolcsóbb belépőszintnél. Ha nem jön ki a keretedből a Pro, akkor egyértelműen inkább a mostani gépet fejleszteném windows alatt maradva.
Aki lepontozott, mert azt írtam, hogy kevés lesz, nézze meg a Premiere Pro követelményeit 4K-hoz ;) Spolier: 32GB RAM minimum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!