Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kapok kék halált?

Adampadavan kérdése:

Miért kapok kék halált?

Figyelt kérdés
Van egy ga-z170-hd3 dd3-es alaplapom. Vettem bele egyforma DDR3L-es 1.35v os ramot, ha mind a 4 benne van kék halált kapok Ntoskenl hibával vagy winload hibával, szinte mindég más hibával. Abban az esetben ha 1,2 illetve 3 van benne akármilyen variációba hiba nélkül megy. Legifjabb Bios-om van ramok működnek egyesével. A bios látja is az összes ramot akkor is ha 4 van benne utána kapok kék halált. Esetleg valami driver ütközés lenne ?
2023. jún. 3. 14:41
 1/5 A kérdező kommentje:
Elírtam nem a Legifjabb hanem a legújabb.
2023. jún. 3. 14:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Amikor a variációkat próbáltad, akkor a slotokat is variáltad?
2023. jún. 3. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Memtest86+ amivel kitesztelheted, hibára fut -e...
2023. jún. 3. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az alaplapnak nem tetszik valami. Az azért elég érdekes, hogy többféle kóddal dob kék halált. Ha halott lenne valamelyik ram, akkor nem így viselkedne.
2023. jún. 3. 19:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom, hogy próbáld meg a ramokat alacsonyabb frekvencián vagy magasabb feszültségen 1.4v-on például.

Ha 2 stickkel hibátlanul megy, de a 4 stickes problémád nem oldódik meg, akkor esetleg vegyél egy a 4 stickkel egyező kapacitású 2 stickből álló kitet, a régit meg add el.

2023. jún. 4. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!