Win 10-et tartalmazó SSD-t régiből az új gépbe ha átrakom, menni fog ugyanúgy mint a régi gépben, vagy újra kell telepíteni a win 10-et?
A gond ott kezdődik, hogy új gép új windows regisztrációt igényel, továbbá az új hw miatt elkezd a windows majd drivereket keresni stb.. és bármi előfordulhat, ezért mielőtt átraknád az új gépbe, mindenképpen érdemes csinálni róla egy lemezképet.
A lemezképről később vissza is tudod állítani, illetve virtuális gépbe is bele tudod rakni a régi géped, de mivel ez is eltérő a fenti aktiválásos problémák ugyanúgy előfordulhatnak, viszont ha a virtuális gépben nem is kell feltétlen futtatod a windowst, ha elég csak hogy a fájlokat elérd róla.
Ha azonosak a bios beállítások akkor simán bebootol a régi lemez is. Én régi intel core alaplapból raktam át új ryzenbe és simán indult, csak először kicsit hosszabban bootolt.
A másik (licensz) kérdésre. Ha azonos verzió (home v pro) ugyanúgy beaktiválódik, hiszen a licensz nem a lemezhez hanem az alaplaphoz kötődik. Viszont a downgradenél (11 -> 10) nem tudom mit reagál. Upgradenél nem lenne gond.
Általában érdemes ilyenkor újratelepíteni, de egy próbát megér, hogy csak átrakod és kipróbálod. Ha minden jól működik, akkor szerencséd van és megúsztad az újratelepítést.
A win11-et nem ajánlom, az még a 10-nél is rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!