1080p-ben elég manapság 8GB VRAM?
1080p 75Hz-es monitorom van, és beruháznék egy újabb videokártyára. 6650 XT-t néztem ki, de olvastam máshol, hogy a 8GB már kevés sok játékban. Mit gondoltok erről?
(Azt is megemlíteném, hogy később szeretnék egy 144 Hz-es monitort beszerezni, ugyanúgy 1080p-ben.)
Hát igen, sok deves panaszkodik, hogy így meg úgy kifutnak a 8GB vramból, de amíg a játékosok nagy része nem rendelkezik többel, be kell, hogy érjék ennyivel.
Attól függ igazából, hogy mennyi időre és milyen játékokra veszed. Ha mindenképpen a legújabb játékokat akarod tolni 144 fps-el, inkább befektetnék egy nagyobb memóriával rendelkező kártyába.
RTX 4060Ti-ból érkezik 16GB-os változat.
Azt jelenti kevés lesz, érdemes olyat venni amiben több van.
Én a helyedben mindenképpen megvárnám az új szériát, már nem sok idő.
"fullon megy minden játék full hd-ben egy jó darabig."
Ez már most nem igaz, megsúgom...
Magas beállításoknál és RT-nél nem elég a 8GB 1080p-ben. 6650XTnél ilyen problémád nem lesz, ha nem akarsz diavetítést nézni: ott hamarabb lesz kevés maga a GPU, mint a VRAM.
A komolyabb kártyáknál lehet kifutni a VRAMból.
#8.Nem mai VGA az már, manapság egy RX6600 a minimum és azt is meg lehet fogni, meg igazából egy RTX 3060-t is.
Egy szériaváltás előtt járunk jelenleg, a gépigények meg fognak drasztikusan nőni.
Feltennék még 2 kérdést. Megbízhatóság, szoftveres háttér tekintetében van számottevő különbség AMD és Nvidia között?
Illetve melyik kártya lenne az a minimum szint, amit a helyemben vennétek ilyen beállítások mellett, használtan? (1080p, 75Hz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!