Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az oka annak, hogy szaggatv...

Mi az oka annak, hogy szaggatva látom a laptopomon az MP4-es videofile-t?

Figyelt kérdés

A videofelvétel formátuma MP4 , minősége 1080Mp4 28M. Nem 4K-s felvételről van szó, hanem csak MP4-es ről, de mégsem élvezhető a felvétel. Hol megáll, hol késik hozzá a hang, már rég nem mozog a száj, mikor még hallatszik a beszéd. A laptop nem annyira öreg. HP ZBook

Intel Xeon processzorral. A ballagási videót egy Panasonic kamerával vettük fel, de a laptopon nem lehet lejátszani, mert szaggat! A kamera tud ettől jobb minőségben is felvenni, de hogy több felvétel férjen a memóriakártyára ezt választottam. A kamera sem új, 2016-ban lett véve, már öregnek számít!

Szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet a baj?

2023. máj. 18. 16:40
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A felvételen a kép késik a hanghoz képest. A hang viszonylag folyamatos, de a kép késik, megáll, majd kihagyva ugrik egyet, majd megint megáll stb...
2023. máj. 18. 18:11
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet, letöltöm, telepítem és majd megírom a fejleményeket!

2023. máj. 18. 18:12
 13/23 anonim ***** válasza:

"Intel Xeon CPU E3-1505M v5"

Vagyis Skylake kódnevű:

[link]

ami az Intel Quick Sync Video révén kezeli a H264-es (AVC) dekódolását:

[link]

"A lejátszó program: K-Lite Codec Pack 1201 Full Media Player Classic"

A 1201 az a 12.0.1-es verzió lenne?

Az eléggé elavult:

[link]

2016-os, annál van újabb

[link]

vagy alternatívaként a kódekekkel egybeépített VLC Media Player

[link]

2023. máj. 18. 18:17
 14/23 anonim ***** válasza:

Szerintem valami inkább hiányzik a szoftveres oldalról. Ebben a Xeonban van hardveres Quick Sync Video ami támogatja a H264-et és H265-öt akár 4K-ban is ( és nem csak dekódolni tudja lejátszáshoz, hanem enkódolni is ).

Én megpróbálkoznék egy driverfrissítéssel első körben, ez tartalmazza a szükséges drivereket a HD P530-hoz is:

[link]

2023. máj. 18. 18:19
 15/23 A kérdező kommentje:

Sikerült letöltenem és telepítenem a VLC Media Playert!

Ez teljesen jól játssza le még az eredeti, konvertálatlan MP4 et is, nem csak az avi-t!

Teljes az örömöm!!!

Utólag is köszönöm mindenkinek a segítségét, válaszát!!!

Szép estét mindenkinek!!

2023. máj. 18. 18:27
 16/23 anonim ***** válasza:
Lejátszás közben indíts el egy feladatkezelőt, ott a teljesítmény fülön nézd meg mi dolgozik. Ha lejátszás közpen a GPU nál a Video Decode fülön van aktivitás akkor minden ok és jól dolgozik a VLC. Ha nincs akkor azért a drivereket frissítsd.
2023. máj. 18. 18:36
 17/23 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, de nálam nincs olyan fül a teljesítménynél, hogy GPU, csak Processzor, Memória, Lemez HDD, Lemez SSD.

Csak tippelek, nem azért nincs, mert nincs külön videokártya, hanem integrálva van az alaplapon?

2023. máj. 18. 19:01
 18/23 anonim ***** válasza:

Ha van benne valamilyen megjelenítő, márpedig van ( a te esetedben a processzoron belül) akkor kell lennie GPU 0 mezőnek is. Az integrál videóvezérlők is megjelennek. Ez szintén iGPU:

[link]

2023. máj. 18. 19:06
 19/23 A kérdező kommentje:
Sajnos, nem a laptopról netezek, hanem az asztaliról! Az asztali gépemen megjelent az ikon, pont úgy, ahogyan írtad is , de a laptopon csak 4 db ikon van, Processzor, Memória, 0. lemez HDD, 1. Lemez SSD. Más hidd el, nincs! Szívesen lefényképezném, de itt nem tudok fényképet küldeni.
2023. máj. 18. 19:19
 20/23 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy azért nem látok a GPU-t, mert letöröltem róla mindent, mert vírus gyanús volt és újra telepítettem a Win 10-et. Raktam fel rá Office-t, meg total commandert, meg a K-lite Codec Pack-ot, mást nem. Bios frissítést, meg videokártya frissítést, telepítést én nem csináltam. A gépet használtan vettem, semmilyen programot nem kaptam külön hozzá, csak egy Win 10 Home-t, meg open office programot. Miután leformáztam, kapott win 10 Pro-t, total commandert, office-t, meg most a VLC Media Playert. Lehet, hogy kellene még rátelepítenem más programokat is?
2023. máj. 18. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!