Laptopomon régóta nem használtam a dvd olvasót, most betettem egy gyári lemezt, de hiába keres, úgy látja, hogy nincs benne semmi. Mit szokás ilyenkor tenni?
Bekoszolódott, az olvasófej, vagy a lemezzel van gond?
Esetleg valami tesztprogram mutatna valamit?
Milyen lépéseket tegyek szerintetek, mert előtte jól működött.
Én ki szoktam venni, a csatlakozót megtisztítom és visszanyomom, 96%-os alkohollal.
De van, hogy egy kivétel és visszatétel is megoldja, kicsi határozottabban benyomni két újjal, azért óvatosan. (kicsit megmozgatod a csatlakozókat)
Szét kell hozzá szednem?
Laptopot csak egyszer kaptam szét, mondjuk pc-t rengetegszer.
Réeresztettem most egy tisztító cd-t, de akkor szerinted a csatlakozó oxidált lehet, érintkezési hibás?
Mielőtt felboncolod a gépedet, nézd meg hogy jó-e a lemez. Beteszed egy másik gépbe, és kiderül...
Következő lépés teszt egy másik lemezzel.
Mondjuk igaz... elsőre a lemezt cseréld.
Egy db csavar tartja. Kb középvonal-10 cm-re.
kinyitod, kihúzod, alkohollal+fültisztítóval megtisztogatod a lencsét
de óvatosan ám
és probálkozz valami EREDETI lemezzel, azok nyomtatva vannak
az írott cuccok hajlamosak évek múltán kapitulálni
Felpörgette a cd tisztító lemezt, de újraindítottam és most nem találja a meghajtót sem, Valszeg tényleg érintkezőhibás, majd holnap szétkapom, mert most van egy csomó egyéb dolgom.
Köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!