Ki hány évente cseréli Pc-jèt és notebook-ját? Szokás notebookokt 4-5 èveente cserélni?
A magyarok többsége nem igazán teheti meg, hogy 4-5 évente lecserélje a számítástechnikai eszközeiket, csupán csak azért, hogy egy gyorsabb modernebb eszköze egyen. Inkább használják kompromisszumokkal ameddig működik, aztán ha nagyon muszáj kiadnak pénzt egy újra vagy használtra.
Én egyébként a gamer PC-t durván 5 évente cserélem. 20+ éve játszok PC-n, most tavasszal hogy lementek egy VGA árak beruháztam egy új gépre (3080, 12700K, 32GB DDR5, Z690) ezzel megint elleszek 5 évig.
Több mint 20 év alatt egyébként ez a 4. gamer PC-m szóval én is húzom ameddig tudom.
Csak ugye van az a szint, mikor már annyira elavultnak számít egy konfig, hogy nem éri meg használt/kifutott alkatrészekkel bővíteni, mert alig kapsz plusz teljesítményt.
És azt a pluszt is undorítóan drágán tudnád beszerezni a valódi értékéhez képest, mert minden nyomorult a használt piacon aranyáron árulja a hardvereket.
Nekem ez az egy hobbim van ami "viszi a pénzt". Úgy hogy nem sajnálom 4-5 évente ezt a kiadást.
Laptopot meg addig használom még működik. Ha elromlik benne valami pl. töltő/USB aljzat kontakthibás lesz, akkor azt házilag kicserélem, meg a beépített akkut is.
Ilyenekért nem viszem szervízbe, mert ugye 30-40 ezerért csinálnának meg egy ezer forintos alkatrészcserét. 4-5 éves laptopnál meg ugye nem kell részletezni, hogy mennyire pénzkidobás lenne az ablakon a szerviz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!