Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szokás tisztítani a billentyűz...

Szokás tisztítani a billentyűzetet? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Már jó sok éve megvan, és a nyomkodástól koszos lett, néha letörölgetem, leszedem róla, amihez hozzáférek, néha nedves vattás pálcával, de nem sokkal lesz jobb, vagy legalábbis nem tűnik fel annyira. Néha porszívócsövet is rányomom, hátha kiszed belőle kis koszt. Viszont így sem tökéletes.

érdemes szétszedni a billentyűzetet és vízbe vagy valamibe beáztatni, kimosni?

Nem annyira fontos, de mégis szebb, ha jön valaki és látja, vagy ha pl. lefényképezem a könyveimet a billentyűzet mellett, amiket olvasok és felteszem Facebookra, akkor ne a dzsuvás billentyűzet látsszon.

Talán több mint 10 éves a bill, de jól működik, megszoktam. Igaz, van kb. 3 másik is itthon, mert miért ne lenne. Ez még jó öreg PS2-es.

2020. aug. 11. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

#1 Praktikerben az autósrészlegen tudsz venni egy ezresért műanyagápolót. Ezen kívül jól jöhet még egy széthasznált fogkefe és egy vadiúj ecset is (ami legfeljebb 1 cm vastag). Műanyagápolót rá permetezed a billentyűzetre, majd a fogkefével végig tisztítod. Utána az ecsettel kisöpröd a gombok közül a bennmaradt műanyagápolót. Egyébként a műanyagápoló nem fog ártani a billentyűzetnek.

#2 Szedd szét a billentyűzetet és áztasd be samponos, vagy mosószeres vízbe. Egy széthasznált fogkefe itt is jól jöhet.

#3 Lehet venni sűrített levegőt palack formájában, egy ilyennel végig fújod a billentyűzetet és a legtöbb dzsuva kikerül a belsejéből. Utána egy széthasznált fogkefével végigsikálod az egészet, majd valamilyen bútortisztítóval végigtörlöd a felső részét.

2020. aug. 11. 17:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Szóval szokás szétszedni és úgy tisztítani, köszönöm! Lehet, műanyagápolót nem vennék azért, de ha szétszedve jobban lehet tisztítani, akkor kipróbálom majd.

A billentyűket is ki kell szedni a helyükről majd és visszatenni? Főleg maguknak a billentyűknek az oldalai koszosak, de talán a billentyűzetből kiszedés nélkül is tisztíthatók.

2020. aug. 11. 19:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj leszedni a billentyűket, könnyen lejönnek és semmi bajuk sem lesz, csak azért számolj úgy, hogy 1 órába bele fog telni, mire leszeded és visszapakolod őket, főleg, ha először csinálod.

Nekem mechanikus billentyűzetem van, 3 havonta tisztítom, de sokszor szoktam a testvérem membrános billentyűzetét is, azt is ugyan olyan egyszerű. Csak leszeded a gombokat, beleteszed szappanos vízbe, hagyod ázni egy picit, addig kitörölgeted a billentyűzetedet pálcikával, utána meg csak visszateszed a billentyűket. Ha nem tudod fejből a helyüket, akkor előtte fotózd le, hogy tudd, hogyan kell visszatenni.

2020. aug. 11. 19:09
 4/4 A kérdező kommentje:
ment mindenkinek a felpontozás
2020. aug. 11. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!