Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Más is tapasztalja, hogy...

Más is tapasztalja, hogy mostanában sokkal nehezebb eladni bármit is?

Figyelt kérdés

Már 10 éve hirdetek különböző oldalakon, de ami FB-on is most megy az kész állatkert.. Rögtön pofátlanul alacsony alkudozásokkal kezdenek, meg az érdeklődés úgy veszem észre sokkal kisebb olyan dolgokra is amiket féléve még lazán el tudtam adni. Itt most főleg PC hardverekre gondolok és műszaki cikkekre elsősorban. Ami az árakat illeti mindig is korrekt eladónak tartottam magam, figyelve az aktuális piaci árakat, de ha valaki pl. egy 300K-t simán megérő konfigra benyögi, hogy "százért viszem", azokkal nem tudok mit kezdeni, max. letiltani, de mivel úgy szaporodnak mint a gomba, így nagy eséllyel beléjük botlok újra... :D

Tehát mások tapasztalatai érdekelnének főleg, akik szintén szoktak árulni dolgokat a neten. Vagy csak nálam van ez a visszaesés?

2023. máj. 10. 03:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
5-ös - kérdező - az elavulást arra értettem, hogy a játékok nagy része kontrollálatlanul optimizálatlanul kerül ki, azaz egyre nagyobb a gépigény, tehát itt konkrétan a "gamer" pc elavulásra gondolok, minden másra bőven elég akár több éves pc is! Ezt az elavulási folyamatot mesterségesen generálják a GPU gyártók, hiszen ma már ott vannak minden fejlesztésnél és egyértelműen az a céljuk, hogy csak és kizárólag a célhardvereiken fussanak jól a felhájpolt játékok. A 90-es évek eleje óta pc-zem, így átéltem a nagyobb váltásokat, ilyen mértékű elavulás, mint most van, sosem volt tapasztalható, nagyjából a duplájára gyorsult. Csak, hogy értsd. pl 2010 környékén kiadott játék elfutott általában 2-3 éves hardvereken is és még utána is jó ideig etalonnak számított, nem jöttek akkora - teljesen felesleges erőforrásokat felélő "fejlesztések", mint pl a raytracing és társai.
2023. máj. 10. 13:05
 12/16 anonim ***** válasza:

"Szerintem az is az oka, hogy sok embernek már kajára sincsen pénze. "

Ez úgy baromság ahogy van.

Ha kajára nincs pénze akkor miből vesz 400 ezres Iphon-t, meg 500E-s samut?

Mert ezeket látni sokak kezébe.

A telefon sok embernek helyettesíti a pc-t is így szűkült a vásárlói kör.

Amíg nem volt okos teló addig vették a PC-t, most a telefont, és tabletet vesznek sokan, így csak olyanok vesznek PC akiknek tényleg kel a nagy monitor, munkára stb, és a játékosok ők mindig fogják venni.

2023. máj. 10. 19:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Elég provokatív a kérdés. Senki nem mondja, hogy add oda 100 ezerért a 300-at érő gépedet.

Illetve pc és műszaki cikkekhez elsősorban a hardverapró a megfelelő felület. Nyilván facebookon is jó meghirdetni, de ott számítani kell a sok cigányra, akiknek ez a színvonaluk. Te vagy a hülye, már ne haragudj, ha ezen felbszod magad, hogy a cigányok cigányul alkudoznak.

2023. máj. 10. 23:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Így van, FB-n sose adok el semmit.

Hardverapró, ebay.

2023. máj. 11. 09:48
 15/16 anonim válasza:
100%

En is regota arulok dolgokat a Marketplacen. Van aki probal alkudni- emiatt neha picit magasabbra irom az arat, mint amennyi az elkepzelesem, es 2 het mulva leviszem az arat az "eredetire", vagyis ami az elkepzelesem. Ezt latja az erdeklödö, es esetleg örül, es racsap, hogy most jo üzletet csinal. Vagy eppen nem törtenik semmi, es egy fel ev, vagy egy ev mulva sem tudom eladni. Ez azt jelenti, nincs ra erdeklödö- több oka lehet. Alkudni ritkan probalnak.

Ird be a hirdetesbe, hogy ez egy fix ar, aki alkudni akar, itt nem lehet, vagy valami hasonlo.

2023. máj. 11. 16:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, régen felraktam pl újsághoz kapott nyakláncokat, kínai gagyi óràt és el tudtam adni. Persze nem nagy pénzekért, de hamar lett rá vevő. Most meg màr jobb dokgokat sen vesznek meg, szép ruhákat 500-1000 forintért sem. Nekem már nincs is kedvem ezzel foglalkozni, inkább próbálom hasznosítani a dokgokat, vagy családtagnwk továbbadni.
2023. máj. 12. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!