Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az infláció, illetve a gazdasá...

Az infláció, illetve a gazdasági válság következtében csökken a morál? Ti is tapasztaljátok ezt? Mostanában nem egy ember próbált meg becsapni, lehúzni, átverni. Mi van az emberekkel? De ha nem is pénzről van szó, mintha csökkenne a közmorál.

Figyelt kérdés
Nincs az emberekbe semmi gátlás. Onnantól kezdve, hogy az orvosnál hülyének néz valaki és be akar furakodni a sorba, odáig, hogy pénzzel becsap...
2023. ápr. 5. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem az inflációhoz van köze, hanem a társadalmi olló kinyílása.

Több a szegény, és nekik nem jut kultúra.. csak a köztévé meg a TV2/RTL Klub ahol való világ, Tóth Andi, majka, és mindenki van csak az nem, aki morált tudna mutatni.

A gazdag nem néz tévét, színházba jár, önismereti trainingekre, kultúr eseményekre, moziba, étterembe, velük nem találkozol.

2023. ápr. 5. 20:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Picit komplexebbnek gondolnám; a társadalmi különbségek (amik most még erőteljesebbé, szembetűnőbbé váltak), gazdasági válság, infláció, világban zajló borzalmak, a tény, hogy mindennapra jut valami masszív negatív dolog, valamint az is, hogy ezekkel mindenhol szembe találkozunk.

Boltokban, tömegközlekedésen, vállalkozókkal, pár szolgáltatás esetén láttam, hallottam, tapasztaltam ilyent. Olyan érzésem van, hogy az emberekből egyre inkább tűnik el az empátia, nem érzik át a cselekedetük, szavuk súlyát, csakis magukkal, az önös érdekeikkel foglalkoznak, hogy nekik jó legyen. Csak közben nem figyelnek arra, nem törődnek azzal, hogy közben mennyit ártanak a körülöttük lévőknek.

Van ingatlanos rokonom, és csak pislogok, amikor meséli, hogy miket művelnek vele. Értelmiségi, doktori titulussal rendelkező emberek is hazudnak neki, megpróbálják kijátszani a már általuk is aláírt szerződést, sunnyognak, és hasonlók.

Egyszerűen már alig lehet bárkiben is megbízni, és szerintem ez a tendencia csak folytatódni fog, és az előbb taglaltak rosszabbodnak, és szaporodnak tovább.

2023. júl. 26. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, összefügg, a szegénység hatására több lesz a sunyi ember és nagyobb lesz a korrupció.
aug. 6. 13:06
 4/4 anonim ***** válasza:
biztos, hogy összefügg
aug. 6. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!