Hogyan tudnám kikapcsolni a thermal throtlingot?
Figyelt kérdés
Egy ASUS H81M-C alaplapom van egy I7-4790K-val. Cinebenchben akartam tesztelni. Aztán amikor elérte a 75 fokot le szabályozta 4,4-ről 4-re. Ezután beállítottam magamnak egy oc értéket 4,6GHz-t 1.3-on és 1.4-en is próbáltam, ugyaz ez történt. Tudna valaki egy megoldást?2023. máj. 7. 20:13
11/19 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom 4 pin még elég neki nem?
2023. máj. 7. 21:00
12/19 anonim válasza:
Azon át 75W megy neki + amit az alaplap felől kap a 24-esen át.
13/19 MGéza válasza:
Kezdetnek próbálj egy újrapasztázást, lehet nem megfelelő a hőátadás, én kapásból erre tippelnék, annak a hűtőnek túlhajtás nélkül elégnek kell lennie. De befulladhat a ház miatt is ha ott rossz a légáramlás, vagy új videokártya került mellé és onnan is hőhatás éri.
Nem elterjedt de jó megoldás lehet a processzor alulfeszelése ami annyit tesz, hogy 1-2 tizedvolttal kevesebbet adsz neki, így csökken a hőtermelése.
14/19 A kérdező kommentje:
A mostani paszta egy no name paszta he esetleg ujra pasztázom teljesen letakarítsam a procit vagy csak lég zsebkentővel meg fültisztítóval a foglalatban?
2023. máj. 7. 23:35
15/19 A kérdező kommentje:
Amúgy azt kifelejtettem ,hogy csak benchmarkban van magas hőfokon játék közben nem.
2023. máj. 7. 23:40
16/19 anonim válasza:
Amúgy most néztem azt a lapot... szerintem azzal a 3 fázisú, hűtés nélküli VRM-el se nagyon erőltesd ezt a dolgot, mert azt sem épp erre tervezték.
17/19 MGéza válasza:
#15:
Akkor ne nyúlj hozzá. A benchmark egy szimulált terhelést ad a processzorodnak, amelyet normál esetben szinte sosem kap.
18/19 A kérdező kommentje:
1080ti mellett van ,hogy el száll de ritka.
2023. máj. 8. 00:55
19/19 anonim válasza:
Ha alapórajelen is van, hogy elszáll, akkor miért akarod kínozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!