Hogy tudnám kikapcsolni a Windows Lock gombot?
Van a billentyűzetemen egy gomb, amit ha megnyomok, akkor kikapcsolja aWindows gombomat.
Spacetől jobbra 2-vel:
Ha ezt benyomom, akkor átvélt a színe és utána a bal oldali Windows gombot hiába nyomom, nem történik semmi. Hogy tudnám kikapcsolni ez? Néha véletlenül megnyomom és marhára idegesít, hogy nem működik a Windows gomb...
Ahogy látom, ilyen speciális funkciógombok vannak még a billentyűzet legfelső sorában.
- F2 az érintőpadot kapcsolja ki-be
- F7 a billentyűzetvilágítást kapcsolgatja
- F10-F11 a kijelző fényerejét csökkenti-növeli
stb.
Az FN+ESC billentyűkombinációval ki-bekapcsolhatod ezen funkciógombok használati módját.
Vagy egyedül lenyomva működnek, vagy csak az FN gombbal együtt nyomva, - az FN+ESC kombináció ezen működési módok között váltogat.
Igen, úgy van, ahogy írod (Kivéve, hogy F2 helyett F12-t akartál valószínűleg írni, mert az a toutch pad)).
Az Fn lock az a legfelső sor módját változtatja. De a Windows lock az alsó sorban van, ezt nem változtatja/nem kapcsolja ki. (kipróbáltam).
Ebben az esetben szerintem akkor sehogy.
Próbáld meg esetleg a gyártó honlapján megnézni a felhasználói kézikönyvben, hátha van rá mégis egy eldugott mágia, de szerintem is ha az fn+esc nem tiltja le, akkor nem lehet.
Ami nekem van laptop, annál az UEFI/BIOS Setup-ban bekapcsolható hogy fn nélkül a normál F1-F12, fn-nel a speciális funkció. Bekapcsolás után pl. del vagy egyéb billentyű, még az operációs rendszer betöltése előtt.
Vagy:
Vezérlőpult
Rendszer és biztonság
Felügyeleti eszközök: megjelenik egy ablak
Számítógép-kezelés: másodlagos egérgomb: futtatás rendszergazdaként, a programban:
Számítógép-kezelés
Rendszereszközök
Eszközkezelő
Nálam asztali számítógépnél "külső kezelőeszközök", laptopon meg kell keresni hol van
HID-kompatibilis rendszervezérlő: másodlagos egérgomb, (tulajdonságok), letiltás.
Megpróbáltam letiltani a HID-compliant system controllert, de nem változott a gomb működése.
Igen, van az uefiben Function Key Behavior, az Function Key-re van rakva.. de ez csak a felső sort módosítja.. az alsó sorban lévő windows lock gombot nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!