Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor garancia(?)

Processzor garancia(?)

Figyelt kérdés

Tegnap érkezett a gépem darabokban az aquától.

Összeraktam, figyeltem, hogy a processzort csak a szélén fogjam meg stb. Bekapcsoláskor viszont az alaplap jelezte, hogy a cpuval gond van. Az intel saját hűtőjét raktam a gépbe. A kompatibilitást ellenőriztem az alaplap honlapján es az jó. Tudom garanciáltatni a processzort?

2023. ápr. 25. 11:12
1 2
 11/15 P.O.C. ***** válasza:
69%
#9: Nincs szükség számtech boltra! Csak használni kell a szürkeállományt, ha már adta a jó Isten. Az Asus honlapján "all" -t ír a 12. generációs procikra, ami azt jelenti mindegy milyen BIOS van a lapon, a proci működni fog. 1620-at írt a 13. generációsokra vagyis legalább azzal kell hozzá rendelkezni. Ennyi. Sosem szabad feltételezni, hogy a gyártó a legújabb BIOS -al szállítja. Sosem tudhatod melyik raktárba mennyit porosodik termék. Inkább fizetem ki a webshopnak a 5000 Ft -ot BIOS frissítésre. Mint a helyi boltnak a +20-30 000 Ft -ot a jóval nagyobb árrés miatt.
2023. ápr. 25. 14:41
 12/15 A kérdező kommentje:
Piros
2023. ápr. 25. 16:04
 13/15 MGéza ***** válasza:
100%

Nem tudsz mást tenni: Vidd be az alaplapot az első utadba eső számtek boltba és kérj rá BIOS frissítést. Ha úgy sem indul, akkor tényleg 10000:1-hez esély jött be, hogy hibás a cpu.

De lehet még:

- Foglalat hiba: Elgörbült láb beszereléskor, esetleg ki is tört.

- Tápellátás hiba: Nem megfelelően van bedugva a cpu tápellátása.

2023. ápr. 25. 19:44
 14/15 A kérdező kommentje:
Akkor a bios lesz
2023. ápr. 25. 21:25
 15/15 A kérdező kommentje:
Ui: bios frissítéssel működik
2023. máj. 4. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!