Processzor garancia(?)
Tegnap érkezett a gépem darabokban az aquától.
Összeraktam, figyeltem, hogy a processzort csak a szélén fogjam meg stb. Bekapcsoláskor viszont az alaplap jelezte, hogy a cpuval gond van. Az intel saját hűtőjét raktam a gépbe. A kompatibilitást ellenőriztem az alaplap honlapján es az jó. Tudom garanciáltatni a processzort?
A processzor a legritkábban meghibásodó alkatrész a számítástechnikában (kivéve ha szénné van húzva). Nem tartom valószínűnek hogy azzal van a baj.
Mi a hibaüzenet pontosan? Mi a proci és az alaplap pontos típusa?
Processzor: intel i5 13400
Alaplap: Asus tuf gaming b660m-plus wifi d4
A hibaüzenet pedig az alaplap jobb felső sarkán kis led világít.
Így van. Én is a bios verzióra gyanakodnék elsősorban. Processzor a legmegbízhatóbb alkatrésze a mai PC-knek.
CPU jelzést adhat amúgy meg memóriahibára is. De azok is elég megbízhatóak, így ott inkább a csatlakozással lehet gond.
Bios frissítést csináld meg elsőnek mindenképp. Sok mai alaplapot lehet már akár proci nélkül is frissíteni... tiedről nem tudok nyilatkozni. Nézz utána.
Nekem az nem jött le, hogy az alaplap is új vagy nem?
Ha nem új akkor rakd vissza bele a régi procit és úgy frissítsd a bios-t.
Általában a gép ad hangjelzsét is ha valami nem teszik neki, be van kötve a hangszóró ?
Másegyébről akár tápprobléma is lehet, nem tudom mit cseréltél ki egész pontosan a gépben.
#kérdező - "A hibaüzenet pedig az alaplap jobb felső sarkán kis led világít."
De milyen színű a lednek a világítása? Hogy mi a hiba különböző színnel jelzi.
VGA - Fehér
CPU - Piros
DRAM - Sárga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!