Nagyon be van lassulva a gépem. (Win10) Újraindítottam hogy minden bezarodjon s megnéztem a feladat kezelőt. Azt írja Proc 20%, memória 62%, lemez 100% HddD van bene, 74 gigás s abból 3,51 g szabad. Lehet ez a lassúsága oka? Több kell a win10
Windows 10 -et HDD -n használni? Az szép halál... :D
Ráadásul 80 GB-os HDD, amit utoljára a SATA 1, esetleg SATA 2 korszakban gyártottak utóljára, így duplán önszopatás.
Hogy érted azt hogy "editort"?
Az SSD az operációs rendszernek kell önmagában. Túl nagyra hízott, és túl sok lemezművelet van, hogy HDD -vel idegbaj nélkül használni tudjad.
Utoljára XP korszakba volt elég a HDD. Már Windows 7-nek is mondjuk úgy határeset volt a HDD. Mikor az első SSD -met vettem, még csak Windows 7 volt a Windows 8 is csak Beta állapotú. Már akkor meglepődtem hogy: bakker, ilyen fürge is tud lenni a gépem?! És azóta eltelt több mint 10 év, az SSD filléres tétel lett. Nem is értem azokat, akik Vinyón szenvedtetik ezeket a rendszereket.
Azt írtam alatta hogy csak szöveges dokumentumokat szerkesztek (notepad) még kép sincs köré tördelve.
Persze nézek weblapokat amiken vannak képek De azokkal nincsen probléma hanem az valban probléma amíg megnyílik a fájl ablak meg magadat ebbe az ablak az tart időnként sokáig.
Azt hittem hogy ennek marha sokan vannak például valamit Be kell zárni vagy éppen törölni kell fájlokat.
Hogy olcsó De csak akkor koltenek 7000 Ft ot is az tényleg megoldás és nem más a hiba.
#7-nek (kérdezőnek):
Meg fogja érni az az x ezer forint, akkorát fog dobni a gépen. Én is ugyanebben a dilemmában voltam egy darabig, mint te. Jó volt nekem a HDD is, az igényeimnek megfelelt. Hozzá voltam szokva.
Aztán idővel kezdett már kényelmetlenné válni a sok "karikázás", youtube akadás, stb ...
Elmentem a bontóba ahová járok és akartam venni egy gyorsabb gépet, persze a legolcsóbban megúszva. Akkor ajánlotta a srác hogy ne vegyek másikat, mert nekem elég ha SSD-re váltok. Váltottam, brutál felgyorsította a gépem.
Lehet nem a legbölcsebb döntés de ezzel minden jóval több lenne, 4 giga helyett 8, s a proc is erősebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!