MSI B150M Mortar alaplapba DDR4-es, 3600mhz-es ramot rakni lehetséges?
Később majd szeretnék új konfigot építeni, a ram majd abba kell. De addigis szeretném ha a jelenlegiben duruzsolna. 2x4gb, 2400Mhz-es DDR4-es ram van most benn. Emellé be lehet rakni majd az újat?
Én úgy tudom, hogy igen, csak alacsonyabb órajelen működik, mint tudna.
Viszont arról is tudok, hogy az alaplapok csak egy bizonyos órajelig támogatják a ramokat, tehát az is lehet, h szimplán letiltaná.
Melyik a helyes megoldás?
Lehetséges, csak az a probléma, hogy nem működne 3600 MHz-en, hanem csak az alaplap által támogatott maximumon. Ahogy látom ez esetben 2133 MHz a maximum, amit támogat, tehát még a jelenlegit sem használja ki teljesen.
#1 tudom hogy a mostanit se használja ki teljesen. Vicces sztori, a 2400mhz-es olcsóbb volt, mint a lassabb társa.
Az a lényeg, hogy csak addig lesz benn, míg össze nem rakom az új gépet, de addig is előrébb vagyok. (nem lesz drágább a ram) Ha működik ebben a gépben, akkor meg pláne, mert addig erősebb is lesz valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!