Mennyire számít elavultnak ez a konfiguráció, illetve milyen lehetőségek vannak bővítésre?
Asrock B85M Pro3 alaplap
Intel i5 4460 processzor
AMD R9 270 videókártya
4 GB RAM (azt hiszem Corsair, 1300Mhz, DDR3)
A tápegység 550 wattos Chieftec márkájú.
HDD: Western Digital Belső HDD 3.5" 1TB - WD10EZRZ
Játékra lenne használva a PC, tudom, nem valami combos konfig ez, 8-9 éve vettem ezt a gépet, és akkor sem a legerősebb volt ez már. De nem is tervezek vele sok mindent játszani, fifát, forma-1 játékokat, 1-2 lövöldözős játékot, nem is a legújabbakat, hanem pár évvel ezelőtt kiadott játékokat.
Elsősorban a RAM-ot bővíteném, amivel kapcsolatban lenne egy külön kérdésem: Bele lehet-e tenni a gépbe más márkájú, más órajelű memóriát? Amint írtam, DDR3-as memória van a gépben, de az órajelben nem vagyok biztos. Meg lehetett volna nézni persze, de nem volt rá időm, következő hétvégéig meg nem leszek otthon, és megrendelném már most a dolgokat bele. Ha nem működik, csak azonos órajelű RAM-ok használata, akkor nyilván megnézem otthon, aztán rendelek csak.
Ezt néztem ki RAM-nak egyébként:
Processzorra, illetve videókártyára is tehettek javaslatokat.
RAM árak olyannyira lementek, hogy nincs sok értelme 4+8-as verzióban gondolkodni. Vegyél nyugodtan egy 2*8-as kitet, ha már áldozol rá, nem lesz sokkal drágább. Az elég lesz elég sokáig, a 4 GB ma már nagyon kevéske alap felhasználásra is, játékra meg végképp.
Ha nincs SSD, azt is melegen ajánlom bele, legalább a rendszernek egy 240-250 GB-ost, 5-6 ezerért már lehet kapni.
Legjobb volna persze az egész gépet cserélni, de a kérdésből az jön le, hogy annak anyagi akadályai vannak.
Jelenleg nem szeretnék nagyobb mértékben invesztálni bele, nem használnám ki. Most azért, hogy egy fifa karrier módot végigvigyek, meg Hamiltonnal menjek 2 kört az egyik pályán, felesleges. Szerintem.
Egyetemre járok még, másfél év múlva végzek, majd ha elkezdtem dolgozni, és keresem a saját pénzem, veszek egy rendes gépet.
SSD-t akarok még venni. Kettő darab között gondolkodom:
A kingston jobban tetszik, mert hát majdnem 2x annyi tárhelyet ad, viszont a samsungra 5 év gari van, ill. ezekről a samsng evo ssd-kről elég jókat olvastam, ami a megbízhatóságot és teljesítményt illeti. Nem igazán értek ezekhez, mennyivel lehet jobb, ezért hallgatok rátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!