Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha lenne lehetőségetek (már...

Ha lenne lehetőségetek (már meglévő grafikus kártya birtokában) új konfigot vásárolni, ti meglépnétek most?

Figyelt kérdés
Nyáron vettem új grafikus kártyát, szóval ezzel nem lenne gond. Viszont attól parázok (joggal), hogy nem csak az adattárolók, hanem szép lassan minden más periféria ára az egekbe szökik. Majd szépen követik a tápegységek, mert hát valamivel táplálni is kell a kripto bányászatot, aztán kitalálják, hogy a sima procikkal is lehet ám valamilyen új valutát bányászni, és végül minden jó drága lesz. Úgy tudom a memóriáknál is ez várható, és nem csak az adattárolóknál. A mostani konfigom 2013 -as, szóval nem éppen új. Kapott nyáron egy SSD -t meg az új grafikust, tehát ezekkel nem lenne gondom, HDD is van mellé. Viszont minden mást meg kellene venni. Tehát egy új gépház, alaplap, erős táp, egy viszonylag erős proci, és talán okosabb lenne egyből 2x16GB RAM, mint hogy most megvegyek egy modult, aztán évek múlva megint egyet (a mostaniban 8GB van, és érzem, hogy sokszor kevés)...Nem tudom mit tegyek, elvagyok én a mostanival, de az tény, ha most költenék az új perifériákra a félretett pénzemből, akárhogy is számolom, a pénzem fele kb. megmaradna.

2021. máj. 2. 21:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Banyaszatra használt konfiguraciokban általában több grafikus kártya is van, így az ott használt tápegységek egész masak, mint az átlagfelhasznalonak szánt termékek. Véleményem szerint emiatt nem várható hiány ezekből.

Processzorok árai minden új generáció megjelenésekor csökkennek (mármint az elozoeke). Ezen a trenden most persze ront a szilícium hiány, de azért érezhető. Ha nem a legújabb generációs CPUt akarod, akkor nem valoszinu, hogy nagy hiány és áremelkedés lenne belőle.

Iparszerű CPU bányászat nem várható. Vagy ha feltesszük, hogy valaha lesz is, az nem a normál felhasználói változatokkal, mivel ezek nem sorolhatók. Inkább a szuperszámítógépekre fejlesztett CPU-kal tudnám elképzelni, de olyat meg úgysem akarunk venni.

2021. máj. 2. 21:16
 2/2 anonim ***** válasza:
Írj egy pontos konfigot, illetve hog milyen fejlesztésre, milyen keretre gondoltál. Meg hogy akkor ez játékra lenne?
2021. máj. 4. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!