Miért nem lép be a biosba a gép?
Ha simán elindítom a gépet akkor bekapcsol villámgyorsan, de ha beakarok lépni a biosba akkor csak fekete képernyő és nem csinál semmit.
Olyan mint ha eltűnt volna a bios.
Mi lehet az oka?
Ha van a prociban integrált VGA és van benne videokártya, akkor meglehetne próbálni így.
A videokártyát vedd ki, csatlakoztasd a kábelt az alaplaphoz és úgy próbáld meg a BIOS-ba lépést.
12-es vagyok
Bocsi, látom már megoldódott.
Újra telepítettem a gépet mindent leformáztam és érdekes hogy ugyan azt produkálja.
Rx6600 van a gépben, ha fent van a Driver hozzá akkor nem lehet belépni a bios-ba.
Ha letörlöm a Driver-t akkor be lehet lépni a bios-ba
Találkozott már valaki ilyennel?
Szerintem az UEFI indítást nem támogatja a VGA
ezt kellene látnod tehát egy pipát.
HDMI porton viszont látni kellene a bios-t.
CSM off
secure boot on
Fast Startup off
#16 vagyok
Még annyi hogy esetleg egy BIOS (VGA) frissítéssel megpróbálhatod, mindenképp a gyártó oldalán keresgélj és olvasgasd az ilyen bajokat.
Onnan szedtem én is [link]
Köszönöm.
Megnéztem és támogatja ott van nálam is a pipa.
VGA bios frissítésnek meg nem tudom neki merjek-e állni.
Közben próbálgattam régebbi driverrel de úgy is ugyan az a helyzet, nincs bios, csak driver nélkül.
Bosszantó hogy ha valamiért be kell lépnem a biosba le kell törölnöm a drivereket.
Másik kérdés: A biosban nem kellene látnom a videókártyát?
írja hogy foglalt a slot de azt nem írja hogy mi van benne.
Még egy észrevétel: Csak HDMI-n keresztül van kép, A DisplayPortokon keresztül nem ad képet.
Lehet hogy inkább hardveres hiba lessz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!