Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem lép be a biosba a gép?

Miért nem lép be a biosba a gép?

Figyelt kérdés

Ha simán elindítom a gépet akkor bekapcsol villámgyorsan, de ha beakarok lépni a biosba akkor csak fekete képernyő és nem csinál semmit.

Olyan mint ha eltűnt volna a bios.

Mi lehet az oka?

2023. ápr. 13. 22:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Hagyá rá, az ilyennek ez az élete, más öröme sincs. Van pár ilyen suttyó itt a gyakorin. Egy idő után immunis lesz rájuk az ember.
2023. ápr. 14. 05:40
 12/20 anonim ***** válasza:
67%

Ha van a prociban integrált VGA és van benne videokártya, akkor meglehetne próbálni így.

A videokártyát vedd ki, csatlakoztasd a kábelt az alaplaphoz és úgy próbáld meg a BIOS-ba lépést.

2023. ápr. 14. 06:10
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

12-es vagyok

Bocsi, látom már megoldódott.

2023. ápr. 14. 06:15
 14/20 A kérdező kommentje:

Újra telepítettem a gépet mindent leformáztam és érdekes hogy ugyan azt produkálja.

Rx6600 van a gépben, ha fent van a Driver hozzá akkor nem lehet belépni a bios-ba.

Ha letörlöm a Driver-t akkor be lehet lépni a bios-ba

Találkozott már valaki ilyennel?

2023. ápr. 14. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:
próbáld meg egy régebbi driverrel
2023. ápr. 14. 20:51
 16/20 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem az UEFI indítást nem támogatja a VGA

[link]

ezt kellene látnod tehát egy pipát.

HDMI porton viszont látni kellene a bios-t.

CSM off

secure boot on

Fast Startup off

2023. ápr. 17. 22:20
 17/20 anonim ***** válasza:
41%

#16 vagyok

Még annyi hogy esetleg egy BIOS (VGA) frissítéssel megpróbálhatod, mindenképp a gyártó oldalán keresgélj és olvasgasd az ilyen bajokat.

Onnan szedtem én is [link]

2023. ápr. 17. 22:23
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Megnéztem és támogatja ott van nálam is a pipa.

VGA bios frissítésnek meg nem tudom neki merjek-e állni.

Közben próbálgattam régebbi driverrel de úgy is ugyan az a helyzet, nincs bios, csak driver nélkül.

Bosszantó hogy ha valamiért be kell lépnem a biosba le kell törölnöm a drivereket.

Másik kérdés: A biosban nem kellene látnom a videókártyát?

írja hogy foglalt a slot de azt nem írja hogy mi van benne.

Még egy észrevétel: Csak HDMI-n keresztül van kép, A DisplayPortokon keresztül nem ad képet.

Lehet hogy inkább hardveres hiba lessz?

2023. jún. 12. 17:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy igazad van és hardverproléma lesz. Ha teheted, próbáld ki egy másik videokártyával.
2023. jún. 13. 08:27
 20/20 anonim válasza:
Amúgy bár itt megoldódott a gond de mivel én ugyanezt tapasztaltam mint a kérdés felvető elmondom mi van. Vagyis egyrészt indítja a gépet az ember és egy darabig nincsen kép a monitoron és majd csak akkor jelenik meg kép, mikor eljut a rendszer a bejelentkező képernyőhöz a windowsban. Illetve nem jut be a BIOSba mert csak jel nélküli fekete monitort lát. A helyzet az, hogy egy RTX kártyát használok, aminek van 3 DP portja és egy HDMI port. A monitorom egy DP porton üzemelő gaming monitor. Valójában semmi baja a gépnek egyszerűen az van csak, hogy az alapképet a HDMI port fele adja ki nem a DP-re. Nálam a HDMI porton egy nagyobb LCD TV van kötve. És persze egyből belép a BIOS-ba is csak annak a képe is a HDMI porton jelenik meg a TV-n. Na most vagy az kell, hogy csak egyetlen megjelenítő eszköz legyen rákötve a kártyára vagy valahogy át kell állítani, hogy nem a HDMI (esetleg régebbi kártyán még DVI) legyen az elsődleges megjelenítő eszköz. Windowsban persze belehet majd állítani mi az elsődleges kijelző, de az majd csak akkor lép érvénybe, mikor elindul a win grafikus módon rendes felbontásban(ez úgye a bejelentkező képernyő majd. Tehát akinek ilyen gondja van az kösse rá addig a HDMI bementre a monitorát. A mai monitorokon többféle bemenet van. Vagy ha rá van dugva a grafikai kártyára a TV nézze addig ott a képet.
2024. máj. 3. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!