Miért nem lép be a biosba a gép?
Ha simán elindítom a gépet akkor bekapcsol villámgyorsan, de ha beakarok lépni a biosba akkor csak fekete képernyő és nem csinál semmit.
Olyan mint ha eltűnt volna a bios.
Mi lehet az oka?
Az alaplap MSI z390-a pro
És most hogy így belegondolok mikor megvettem a gépet annó bekapcsoláskor bejött az MSI felirat, viszont azt sem láttam mostanában. Ahhogy bekapcsolom egyből a bejelentkezés képernyő jön be.
Ez jó ötlet de így is csak a fekete képernyőt kapom.
Már kihúztam mindent, kiszedtem az elemet reseteltem a jumperrel.
Ezen mit értesz? "ha beakarok lépni a biosba"
Nem elég akarni, a szuggesszió nem elég. Mit tettél érte?
Tudom hogy kell belépni a biosba léptem is már be nem egyszer.
Eddig a del gomb hozta elő de megpróbáltam minden lehetséges módszert.
+Info hogy nemrég vettem bele videokártyát.
Az előbb kiszedtem azt is hátha ott a hiba de ugyan azt produkálja az integráltal is.
Ha nyomom a del gombot csak fekete képernyő jön be.
Viszont a fekete képernyőnél is reagál, ha nyomok egy control+alt+del akkor újraindul.
Nemértem ha hiba lenne a biossal akkor nem kapcsolna be igaz? Csak mert ha nem próbálok belepni a biosba akkor bekapcsol a gép gond nelkül.
Ha nincs a procidban vga akkor ne csodálkozz ha nem ad képet ha kiveszed a vga kártyát.
A bios csak ott ad képet ahol a biosban beállítottad. Cmos reset után a default az hogy: elsődlegesen a diszkrét vga kártya, ha nincs csak akkor az alaplapi. Csak post/indításkor tud váltani, nem úgy mint a windows. De lehet reset nyomás is kell neki.
Honnan veszed hogy nincs a prociban vga? Az imént írtam le hogy bekapcsol a gép csak a bioshoz nem férek hozzá mert ott csak a fekete képernyő jön be.
2 évig kártya nélkül használtam.
Meglett a hiba közben.
Letöröltem a videokártya drivert és máris bejön a bios.
OK
"Már kihúztam mindent"
Gondolom a szomszéd lakásban "Letöröltem a videokártya drivert"
És ettől itt nálad bejön a bios.. :DDD
A biosnak semmi köze hogy milyen driver van a windowsban...
Jólvan.
Mostmár leesett hogy nem segítő szándékkal vagy itt.
Youtube-n talaltam a tippet hogy okoz ilyent a videokártya driver és bejött nálam is úgyhogy valahogy mégis van köze hozzá. Holnap belinkelem a videót és kiverheted rá ha gondolod.
Szóval nyomd el magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!