Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lenovo Ideapad 5 laptopom...

Lenovo Ideapad 5 laptopom miért nem kapcsol be?

Figyelt kérdés
Tegnap este tulajdonképpen ki sem kapcsoltam a laptopot, csak lehajtottam. Ma reggel viszont mikor felhajtottam, nem indult el semmi. Nyomtam a bekapcsológombot, hosszan, röviden, de semmi reakció. Próbáltam csatlakoztatott töltővel és anélkül is (Bár elvileg este feltöltöttem). Mikor elengedem a gombot, a töltőcsatlakozó melletti led háromszor felvillan sárgán. Ennyi a reakció. Párszor már csinált hasonlót, de pár perc után mindig magához tért, most meg semmi... mi lehet a gond, mit tudok tenni? Októberben vettem a laptopot, jelenleg windows 11 van rajta.

2023. ápr. 4. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
első körben akksi kivesz/lehúz
2023. ápr. 4. 11:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom kivenni az akksiját
2023. ápr. 4. 11:15
 3/11 CspCsj ***** válasza:
100%

Ha lehajtod, akkor alapértelmezetten nem kapcsol ki, hanem alvó/készenléti módba kerül (alaplap/memóriák áram alatt marad) - vagyis merül.

Reggelre akár teljesen le is merülhetett.

Hagyd töltőn kicsit tovább.

Ha így sem kapcsol be, akkor a Lenovo modellek oldalán szokott lenni külön Novo gomb - a megjelenő menüben válaszd a Normal Startup-ot, - vagy esetleg az alján egy akku visszaállító tűlyuk.

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. ápr. 4. 11:27
 4/11 CspCsj ***** válasza:
100%

Kimaradt:

A bekapcsológomb 10-20másodperces nyomva tartása is segíthet néha. (utána normál bekapcsolás)

2023. ápr. 4. 11:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Novo gomb megnyomásánál is ugyanezt csinálja. Töltő melletti led háromszor villog sárgán
2023. ápr. 4. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet le kell venni az alját ha nem kivehető az akku
2023. ápr. 4. 11:50
 7/11 CspCsj ***** válasza:

[link]

Esetleg hagyd töltőn pár óráig, mert túlmerülhetett.

Ha nem segít, akkor szerintem is kézzel kellene lehúzni az akkut és a bekapcsológombot 10-20 másodpercig nyomni.

2023. ápr. 4. 14:33
 8/11 A kérdező kommentje:
Végül ez volt a baja, nagy nehezen bekapcsolt, csontra le volt merülve. Nagyon fura, nem is értem miért. Este 40% körül hagytam, fél éves laptop, simán bírni szokott ennyit.
2023. ápr. 4. 16:17
 9/11 CspCsj ***** válasza:

Nehéz megjósolni meddig használható egy akku.

Ha gyártáskor nem hibáztak, és a felhasználó sem hagyja gyakran túlmerülni (5-7% alá), vagy esetleg az elektronika túltölteni (ez ritka, mert csak bizonyos meghibásodás esetén lehet gond) és a környezeti hatások sem szélsőségesek (hőmérséklet/páratartalom) akkor nagyon sokáig jó marad - persze idővel/töltésszámmal a kapacitásvesztés elkerülhetetlen. (a belül zajló kémiai folyamatok megállíthatatlanok)

Meg ugye mindenféle meghibásodásra is általában igaz, hogy "tegnap még semmi baja nem volt".

Persze volt, csak vagy nem figyeltünk, vagy szakmai tapasztalat hiányában úgysem ismertük volna fel helyesen a tüneteket.

Egyébként ha használod, pár napon belül ki fog derülni, hogy lett-e baja az akkunak. (átlagosnál nagyobb kapacitásvesztésre gondolok)

2023. ápr. 4. 17:04
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!

Egyébként ehhez kapcsolódva... Mindenhonnan mindig mást hallok. Árt az akkunak, ha 100% töltöttségnél is bedugva hagyom vagy ha úgyis egy helyben használom, akkor nyugodtan maradhat töltőn?

2023. ápr. 4. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!