Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya hiba vagy kevés a...

Videokártya hiba vagy kevés a proci vagy a ram?

Figyelt kérdés
A számítógépem konfigja: alaplap aorus x470 ultra gaming, proci ryzen 2600, ram 16GB 2133Mhz, videokártya sapphire rx 5700 xt 8GB. A probléma az, hogy első indítás után elindítom a játékot, egy darabig megy aztán kifagy és összeomlik a játék vagy sötét lesz a képernyő és úgy fagy le. Egy újraindítás után meg megy simán. Mi lehet a baj? Et videokártya hiba vagy kevés a többi hardver hozzá? Minden játéknál ezt csinálja.

2023. ápr. 2. 13:24
 1/7 P.O.C. ***** válasza:
Túlmelegszik, kevés neki a táp vagy instabil a táp, ilyesmi. Valószínűleg nem szoftveres hiba.
2023. ápr. 2. 13:30
 2/7 P.O.C. ***** válasza:

"Esetleg olyat tud a Windows 10/64 bit, hogy két teljesen különböző videókártyát rakok a gépbe és az egyikről az egyik monitor a másikról meg a másik? Óriás hülyeség?"

Működhet ez is igen, de szerintem egyszerűbb a monitort olyanra lecserélni ami már rendelkezik a szükséges bemenetekkel és nem kell átalakítózni, ami mindig csak egyel több hibaforrás lehet.

2023. ápr. 2. 13:35
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
Bocs ezt nem ide akartam!
2023. ápr. 2. 13:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Egy Cooler Master V 1000-es táp van benne
2023. ápr. 2. 13:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem szoftveres hiba van a háttérben az AMD 5000-es szériás kártyáival különösen az 5700 XT-vel csak a bajok vannak minden téren. Szerintem cseréld le mondjuk RX 6600-ra. Vagy 2060, 2070, 3050-re!
2023. ápr. 2. 14:03
 6/7 anonim ***** válasza:
32%
Videókártya, vagy ram kuka! Próbáld cserélni a ramot és úgy játszani, előjön-e a gond. Ha igen, akkor kártya, ha nem, akkor ram!
2023. ápr. 2. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:
lehet ramhiba is
2023. ápr. 3. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!