Videokártya hiba, vagy kevés a táp?
Jó napot!
Olyan problémám lenne, hogy vettem használtan egy Gigybyte Geforce 1050ti 4gb low profilú videokártyát. Beraktam a gépbe, és játékok alatt (windwosban nem) egyszer csak előjön egy olyan hiba, hogy eltűnik a kép, majd visszajön, vagy olyan, hogy elmegy a kép és a monitoron kiírja, hogy "Nem ez az optimális mód, optimális mód:1680:1024". A gép szerintem megy tovább, mert a billentyűzeten a Capslook vagy a numerikus ledeket tudok ki-be kapcsolgatni. Csak olyan, mintha a videokártya kikapcsolna.
Eddig egy GT 1030-as volt benne, azzal minden rendben.
Lehet táp hiba? Mert az csak 250W-os. :/ Bár youtube-on láttam videókat, hogy 240-250W-os fekvőházas gépekben használják hibátlanul a GTX 1050ti-t.
A gépem egy fekvőházas Dell Optiplex 790.
CPU: i5-2400
RAM: 8 GB DDR3
VGA: Geforce GTX 1050 ti.
A táp 250W.
Előre is köszönöm a segítséget!
Esetleg túlmelegszik? Aida64 az terhelésnél 80 fokot mutat.
Meg lefuttattam egy 15 perces funmark videokártya terhelést. Ott sem jelentkezett semmi hiba.
# 1 ez hol gamer ? már bocs , nem az mondom hogy gyenge de azért még is csak egy irodai gépről beszélünk.
#kérdező driver hibád van, tudom nekem is 2 éve 1050 volt ugyan ezt csinálta hébe-hóba elment a kép játék alatt, egy újra telepítés vagy driver csere megoldja a problémád ebben biztos vagyok .
A 80 fok rohadt meleg!
Nekem az RX580 oc megáll 60 foknál bármilyen terhelés alatt!
A GTX1050 pedig egy nagyságrendekkel kevesebbet fogyasztó kártya.
Valahol 30 és 40 fok között kéne mozognia.
Sürgősen állítsd át a ventilátor vezérlést!
A képküldés leállása lehet a gyenge táp miatt, ami jó ha tud 200 wattot, de lehet, hogy annyit sem. Attól függ mennyire gagyi.
Valamint lehet driver hiba is.
De még az sem kizárt, hogy a kábel van megtörve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!