Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy cég miért használ apple...

Egy cég miért használ apple gépeket?

Figyelt kérdés
Az új munkahelyemen Apple gépekkel és telefonokal dolgoznak. Én is kaptam egy MacBook airt viszont számomra megszokhatatlan ez a rendszer. Office helyet Pages és Numbers, utána pedig PDF be formálás. Szerintetek mi értelme lehet?

2023. márc. 8. 22:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%
Full magyar a mac. Olvasni sem tudsz? Pro tipp odaviszed valami fölé az egeret akkor kiírja hogy az miaz :D Tesó ha nem megy a számítógép kezelése, akkor gyere el építkezésre. A lapátnyelet biztosan fogod tudni kezelni.
2023. márc. 9. 09:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az az értelme, hogy ők ezt preferálják
2023. márc. 9. 09:51
 13/21 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell tudnod. Dolgozz! Ha nem tetszik, ott az ajtó!
2023. márc. 9. 09:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Számos oka lehet.

Lehet egyszerűen egy "fenszi-faktor", a tulajdonos így álmodta meg a céget. Önmagában ez szerintem hülyeség lenne, de nem példa nélküli.

Lehet, hogy az a tapasztalatuk, hogy a Mac-ek meghibásodási aránya alacsony, így a vásárlás után jó eséllyel nincs vele semmi problémájuk ráadásul általánosságban később avul el, mint egy Windows PC (OS support + erőforrások megfelelősége/elegendősége).

Több nagyobb cég mérte már fel, hogy pl. azokon a részlegeiken, ahol Mac-en dolgoznak, 10-ed annyi IT support-os szükséges, a felhasználók nagy része könnyen tud dolgozni ezekkel.

Nem tudom, hogy használjátok-e, de az Apple Business Manager elég kényelmes megoldást nyújt a macOS/iOS eszközök központi menedzselésére, és így nem kell több platform-on vacakolni.

Egy hardver beszállítód van (mondjuk nagy árverseny az Apple esetében nincsen).

A Pages/Numbers nekem kicsit furcsa, szerintem annyira nem jók, bár ha a tudása elegendő, akkor ingyen van, és egy Libre-nél sokkal "intuitívebb" és szebb is.

A rendszer megszokása szubjektív, van, akinek könnyebben megy, van, akinek nehezebben. Én Windows-ról szoktam át Linuxra (ez több idő volt), és onnan Mac-re (az már nagyon rövid, pár nap + a billentyűzet kiosztás, ami eltérő mindegyik másiktól, de ha rendszeresen használod, nem okoz gondot egy idő után).

2023. márc. 9. 10:26
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Milyen cégről van szó?
2023. márc. 9. 10:33
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem értettem ezt a "nem áll rá az agyam a rendszerre" dolgot.

Én tavaly vettem életem első Macbookját, előtte 25 évig csak Windows. Konkrétan ennél egyszerűbb és gördülékenyebb rendszert mint a macOS, még nem láttam. Maximum a karakterek megtanulása igényel időt, de hogy ezen kívül mi az ami annyira megszokhatatlan azt nem tudom. Faék egyszerű az egész rendszer.

Ami pedig a kérdést illeti, szerintem a megbízhatóság, support, és az hogy egyszerű.

Például Ausztriában a háziorvosomnak (állami) Mac gépe volt, ahogy kint a recepciósoknak is.

2023. márc. 15. 18:54
 17/21 anonim ***** válasza:
16: Én többször próbálkoztam vele. Eleve a billenytyűzet is fura, de maga a rendszer is fura. Pl először "ó itt jobb helyett bal oldalon kell bezárni az ablakot". Ez már magában frusztráló élmény volt az 5. perc után, de amikor rájöttem, hogy még csak nem is lövi ki a memóriából ez a "kiikszelés", na az még jobban idegesító volt. Jobbklikket külön engedélyezni kell. Stb. Igaz nem használtam huzamosabb ideig, de az az 1-másfél óra elég is volt belőle.
2023. márc. 15. 20:28
 18/21 anonim ***** válasza:

17

Tehát fura a rendszer, mert használtad 1 órát. Oké :D

2023. márc. 16. 07:07
 19/21 anonim ***** válasza:
18: Egy cégnél nincsenek heteid-hónapjaid szerencsétlenkedni, az erősen kontraproduktív lenne.
2023. márc. 16. 11:17
 20/21 anonim ***** válasza:

19

Fogalmam sincs milyen cég, de ha az is problémát okoz hogy jobb vagy bal oldalon kell egy ablakot bezárni, az túlmutat a kontraproduktivitáson.

2023. márc. 16. 13:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!