Ssd vagy hdd használjak?
Kérdésem annyi melyik jobb meghajtónak?
Illetve mit telepítsek rá?
Azt olvastam, hogy ssd gyorsabb, de előbb tönkremegy mint a hdd??? a gyakori írástól...Vagyis ha nem oda mentem a képeket videókat fileokat akkor tartósabb lesz az ssd-m? Azt is olvastam max 5 év és vége az ssd-nek ha mindent arra mentek?
SSD gyorsabb, és tovább él, mint a HDD.
Cserébe drágább, de rendszermeghajtónak kötelező a sebessége miatt. Programokat érdemes telepíteni rá, mivel ott hasít leginkább. A leggyengébb SSD is 10x gyorsabb a kis fájlok kiolvasása során, mint bármilyen HDD. Minden sokkal reszponzívabb vele.
Van egy Kingston V300 -am a régi gépembe. 10 éves már, és szuperül muzsikál.
Pedig ez kapott rendesen, több tucatszor telepítettem rá különböző rendszereket. Rég nem néztem már, de utóljára még 97% -os volt a kondíciója.
Ennyit arról hogy az SSD -k hamarabb tönkre mennek, mint a HDD -k.
Szerintem meg a sólyom a legjobb.
(Nem interfészt kérdeztek, hanem tároló technológiát.)
Ma már pc is meg laptopon is az a jó gyakorlat, ha mindkét eszközt használja az ember. Tehát az operációs rendster és a progtamok ssdn vannak, míg a felhasználó fájljai pl képek, dokumentumok, video és hanganyag HDD-n.
A Window 10 és a 11 is megköveteli az SSD-t, ha nem szeretnél mellette megöregedni. Merevlemezt meg inkább amiatt érdemes használni, mert azon felül, mert ár/érték arányban a merevlemez kapaciása szempontjából sokkal kedvezőbb. Továbbá az adatok is nagyobb biztonságban vannak. Ez alatt nem azt értem, hogy a merevlemez megbízhatóbb, hanem azt, hogy az SSDről véletlenül letörölt adat vagy partició szinte visszaállíthatatlan, míg a merevlemezen az adatok nagy része felhasználói hibából elkövetett esetben menthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!