Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy erős konfigurációt fogok...

Egy erős konfigurációt fogok vásárolni, lehetséges-e, hogy azt a családi házunkban szerverként használjam?

Figyelt kérdés

Adott tehát egy combos konfig:

- Intel Core i7-13700K processzor

- Asrock Z790 Taichi Carrara alaplap

- G Skill 64 GB DDR5 6400 MHz RAM

- Samsung 990 Pro 1 TB m.2 SSD

- MSI GeForce RTX 3070 Ti 8 GB videokártya

A dolgozószobába telepíteném a gépet, ott lenne a munkaállomás, ahonnan dolgozok, s onnan másik két kijelzőt szeretnénk egérrel és billentyűzettel, az egyiket a gyerekszobába, a másikat a hálószobánkba. Lényegében e gép erőforrásait szeretném, ha a másik két kijelző és a hozzátartozó periféria használná, egyszerű böngészgetésre, netezésre lenne használva.

Lenne a gépen ugye az operációs rendszer a rendszergazda userrel, aki én vagyok, illetve másik két felhasználói profillal, a gyerekszobában a gyermek, a hálószobában pedig a párom.

Sajnos a hálózatépítéshez egyáltalán nem értek, emiatt kérném a segítségeteket, mert nem tudok honnan kiindulni, hogy mit kell még vásároljak, mit hogyan állítsak be és mit mivel hogyan kössek össze.

2023. febr. 20. 13:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen lehet, de a két monitor alá még kell venned két gépet is, és tudod FTP szerverként használni.
2023. febr. 20. 15:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A vezetékeket "olyan nagy távolságra" nem tudom el lehet -e vezetni jelveszteség és bármilyen működési zavar nélkül, billentyűzetnek/egérnek az USB és monitornak a kábel stb.
2023. febr. 20. 15:50
 3/6 stefan88 ***** válasza:
100%

Most ha ilyen "vékony kliens" megoldást akarsz, akkor még oké. Úgy, hogy csak a perifériák legyenek kis pc nélkül, úgy neccess lesz. Főleg, hogy a sima windows szerintem nem támogatja a több felhasználós verziót (mármint, hogy egyszerre többen legyenek aktívan bejelentkezve), ahhoz már szerver OS is kell :D

Bár már nem olcsó sajnos, de egy ilyen raspberry pi is megteszi vékony kliensnek, és onnan rájelentkezik távoli asztallal a "szerverre". De mondom, sima windows nem fog engedni egynél több aktív felhasználót (lehet hogy lehet bűvészkedni vele de alapból nem fog).

2023. febr. 20. 21:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a cél, hogy egy gépet több felhasználó használjon saját hardverrel, úgy mintha saját külön gépe lenne, akkor erre nem kell hálózatépítés, Windows alá is van ilyen célra program.

Én az ASTER-t ismerem, de biztos, van egyéb hasonló program is. Gyakorlatilag szoftveresen elkülönített munkaállomásokat hozol létre egy fizikai eszközön, adott esetben a számítógépeden.

[link]

Ennek a bekonfigurálásában ez a magyar nyelvű videó segít:

https://www.youtube.com/watch?v=CseAvRsZr2U

2023. febr. 20. 22:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Tetszőleges i3 8G RAM SSD cucc nagyon jó netezős, hardveraprón 40-50 egy.
2023. febr. 21. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is az Astert ismerem. De ha messzire kell vezetni a HDMI jelet a monitorhoz, akkor jobban megéri egy másik számítógép, mint a HDMI extender.
2023. febr. 22. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!