Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vesznek Intel processzor...

Miért vesznek Intel processzort az emberek, ha az AMD processzor hozza ugyanazt a szintet olcsóbban?

Figyelt kérdés

Egy Ryzen 5 3600 és egy Intel I5-8600 processzort néztem és az Intel-nél arra számítottam, hogy ha nem is sokkal, de jobb lesz. Erre pont fordítva, pedig árban a Ryzen processzor fele annyi, mint amennyibe utoljára került az Intel processzor, mikor kapható volt.

Ha ilyen szinten olcsóbb és mégis jobb, akkor miért veszik meg a drágább és rosszabb processzort?

2023. febr. 25. 20:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Az amd nem játékra van.
2023. febr. 26. 03:53
 12/15 anonim ***** válasza:
74%
Igen ezek az Intel processzorok így legfeljebb a Ryzen 5 1600X, 2500X, 2600X procikkal még versenyezni tudnak. De a 3. Gen már egy magosban is elérni a 9. Genek szintjét.
2023. febr. 26. 04:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Bennem még mindig él a pénégyes korszak szelleme amikor a legjobb processzornak számított a közvélemény szerint és hajlandó vagyok megvenni most is a sz@rabbat pedig a fenét, az AMD FX64 2X jobb volt csak nem ismertük, illetve nem volt elterjedt. Azután a core duo amit az AMD-nek csak nehezen sikerült behozni mert csak ugyanazzal efixelt és legutóbb a bulldozer. Borzalom. Nem túl jó korszaka a zöldeknek. Most hogy az AMD dobott ki mindent amit eddig fejlesztett és tulajdonképpen egy ugyanazon intel lett belőle szerintem csak az ár számít és a alaplapi szolgáltatás. És bizony az utóbbi sokkal jobban teljesít az amd-nél. Nem olcsó de így van.
2023. febr. 28. 03:28
 14/15 anonim válasza:

Én azon kevesek közé tartozik akinek teljesen mindegy, most Intel van elötte AMD volt, következő meg majd olyan lesz amelyik majd jobban megtetszik árban tudásban, de én szeretem kipróbálni a másikat nem csak mindig az egyik fajtát, egyszer amd alapu gép aztán intel. De itt is az van, hogy alaplapot nem szoktak gyakran cserélni tehát ha most megveszek egy új intel lapot akkor utánna abba tudok majd újabb procit tenni de csak intelt tehát hiába nem éri meg de csak az lesz a jó.

Ha amd alaplapot vennék és x év múlva procit fejlesztenék akkor hiába lenne egy olcsóbb intel ha már amd a lap. Új alaplap+ procival meg már nem éri meg váltani.

De ha alaplapváltás van én akkor szeretek váltani

febr. 11. 22:00
 15/15 anonim válasza:
Mármint váltani a termékcsaládok közt. Igy kb 8-10 évig van meg egy alaplap/ha közbe nem megy tönkre/ az idő alatt legalább elég sokat fejlődik a másik termékcsalád is, és kipróbálom azt is.
febr. 11. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!