Miért vesznek Intel processzort az emberek, ha az AMD processzor hozza ugyanazt a szintet olcsóbban?
Egy Ryzen 5 3600 és egy Intel I5-8600 processzort néztem és az Intel-nél arra számítottam, hogy ha nem is sokkal, de jobb lesz. Erre pont fordítva, pedig árban a Ryzen processzor fele annyi, mint amennyibe utoljára került az Intel processzor, mikor kapható volt.
Ha ilyen szinten olcsóbb és mégis jobb, akkor miért veszik meg a drágább és rosszabb processzort?
Én azon kevesek közé tartozik akinek teljesen mindegy, most Intel van elötte AMD volt, következő meg majd olyan lesz amelyik majd jobban megtetszik árban tudásban, de én szeretem kipróbálni a másikat nem csak mindig az egyik fajtát, egyszer amd alapu gép aztán intel. De itt is az van, hogy alaplapot nem szoktak gyakran cserélni tehát ha most megveszek egy új intel lapot akkor utánna abba tudok majd újabb procit tenni de csak intelt tehát hiába nem éri meg de csak az lesz a jó.
Ha amd alaplapot vennék és x év múlva procit fejlesztenék akkor hiába lenne egy olcsóbb intel ha már amd a lap. Új alaplap+ procival meg már nem éri meg váltani.
De ha alaplapváltás van én akkor szeretek váltani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!