Miért vesznek Intel processzort az emberek, ha az AMD processzor hozza ugyanazt a szintet olcsóbban?
Egy Ryzen 5 3600 és egy Intel I5-8600 processzort néztem és az Intel-nél arra számítottam, hogy ha nem is sokkal, de jobb lesz. Erre pont fordítva, pedig árban a Ryzen processzor fele annyi, mint amennyibe utoljára került az Intel processzor, mikor kapható volt.
Ha ilyen szinten olcsóbb és mégis jobb, akkor miért veszik meg a drágább és rosszabb processzort?
Nézd meg mellé egy normális alaplap árát is, plusz ha kell akkor ram is.
Én anno Ryzen-re váltottam, mert akkor az volt adott árban jobb teljesítménnyel, az intel viszont kevésbé melegszik, pedig K-s tuning procit használtam ott is.
Az is kérdés ki mire veszi, ha nagyon az 1 magos teljesítmény kell, akkor sajna a Ryzen nem rúg labdába egy jobb K-s intel procival, viszont ha mehet a multi-tasking, akkor ár/értékben ryzennel (vagy threadripperrel) valamivel jobban kijössz.
Az se mindegy mi van mellé, ha már van egy fix lapod, abba lehet olcsóbb egy új procit rakni mint kompletten alaplapot is váltani (nálam mondjuk alaplap, ram, proci váltás egyben volt szóval ez nem volt lényeg).
Na meg ott vannak azok a relative tényleg nem túl sűrű de azért nem példátlan esetek, hogy AMD procik sokkal érzékenyebbek a memoriára, illetve néha előfordul gond azzal is hogy nem megfelelő feszültséget kap a proci és emiatt kékhalált dob a gép.
Mindkettő orvosolható egy kis állítgatással az igaz, de ettől független úgymond nem épp jó reklám.
Újonan azért nem volt kérdés, hogy 10400F 50 ezerért, vagy ryzen 3600 70 ezerért, miközben az alaplapárak hasonló szinten voltak.
Most már más a helyzet használtpiacon, 2-3 évvel később, főleg hogy egy B450-be mehet 5800X3D, a 10400F-esekhez leggyakrabban társított B460-ba meg max a 10900, már ha bírja a VRM
Nameg intelnek ott van most a 12100F, ami lenyomja a mindkettőt, 2 maggal kevesebbel. AMD-nél esetleg 5500
A 8600-at én sem értem hogyan jött képbe. Talán az első ryzenekkel versenyezhet, 1600 AE vagy 1600X. Csak jön megint az, hogy 5. gen ryzenre fejleszthated, míg az intelt feldughtod magadnak.
Szóval ja... nem értenek az emberek a pc-khez.
Te sem.
#7 a ram gond 1. Gen ryzennél van, 2.-nál már kevésbe, 3 (így a 3600 is) már mindenevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!