Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg nem lehet tudni, hogy...

Tényleg nem lehet tudni, hogy egy laptop wifi modulja nem cserélhető anélkül, hogy szétszednék a laptopot? (Szervíz ezt mondja)

Figyelt kérdés

Elvittem a laptopomat egy nagy nevű laptop szervízbe azzal a hibával, hogy nem tudok wifi hálózathoz csatlakozni.

Elmondtam, hogy szerintem a szoftveres hibát kizárhatjuk, mert azt meg tudtam volna oldani én is. Erősködtek, hogy azért szoftveres hibára veszik fel, ha nem, akkor majd cserélik a wifi modult.

Erre azzal hív a szervíz, hogy kiderült, hogy hardveres hiba és a wifi modul nem cserélhető, fizessek 6 ezer forint bevizsgálási költséget.

Elmondtam, hogy én azért vitatnám ezt, hiszen az, hogy ez hardveres hiba én is megmondtam és szerintem a gép szétszerelése nélkül is lehetett volna tudni, hogy cserélhető-e vagy alaplapra forrasztott a wifi modul.

Azzal védekeztek, hogy nem, amíg nem szedik szét a gépet, nem lehet tudni, hogy cserélhető-e a wifi modulja. (2020-as Asus ZenBook)

Mit csináljak, higgyem le, hogy nem lehet szétszerelés nélkül tudni, hogy a wifi modul cserélhető-e és fizessem ki a bevizsgálási díjat?

2023. febr. 21. 08:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#6 Az is hülye, aki az alapján választ gépet, hogy minden egyes alkatrész pontos típusa és cserélhetősége benne van-e egy könnyen hozzáférhető specifikációban. Mert gondolom valahol itt is meg van adva, talán adtak a géphez valamit, vagy letölthető. Az pedig hogy szarnak nevezel egy márkát csak mert *szerinted* "agyonhypeolt" és túlárazott (gondolom nem minden modelljére értetted), a saját butaságod bizonyítja. Valószínűleg neked kizárólag az számít, hogy milyen processzor, RAM, SSD, és esetleg videokártya van benne, a többi lényegtelen. Sok márkánál vannak viszonylag gyenge, mégis drága modellek, gondolom nem véletlenül.
2023. febr. 21. 10:37
 12/22 P.O.C. ***** válasza:
#11: Mert a valójában ez a lényeg. A buta ember választ úgy laptopot, hogy bár olyan gyönyörű a termék, hogy bármikor ráverheted a pisztolyt. De lassú mint a tetű, semmit nem fejleszthetsz rajta + a gar idő lejártával nem javíthatod gazdaságosan, mint ahogy a mellékált ábrán is látszik.
2023. febr. 21. 11:09
 13/22 anonim ***** válasza:
#12 Valakinek ez a fontos, valakinek az. Valakinek elég ha tejfölösdobozból van összerakva és 2 kiló a böhöm akku miatt, ha cserébe gyors, más ugyanennyiért megelégszik lassabbal, ha jobb minőségű. Persze ezek szélsőséges példák voltak. Amúgy nem hiszem, hogy olyan gyakran romlana el alkatrész, hogy ez döntő szempont legyen. Egyéb fejlesztési lehetőség sem mindenkit érdekel.
2023. febr. 21. 11:14
 14/22 anonim ***** válasza:
De nem az az egyik legfontosabb szempont a laptopnál, hogy mennyire bővíthető? Hogy mennyire fejleszthető? Oké, nyilván más szempontok is közrejátszanak (én pl. magamnak sose vennék olyan gépet, amin nincs UTP csati), de azért nem mindegy, hogy két év múlva dobhatod ki a gépet, mert minden forrasztott rajta és az isten se tud cserélni benne semmit sem, vagy pedig lehet javítgatni, bővítgetni...
2023. febr. 21. 11:17
 15/22 P.O.C. ***** válasza:
#13: Azért lehetne úgy fejleszteni, hogy mindkét szempontak eleget tegyen. Csak a lehúzás fontosabb, meg az hogy 2-3 évente cserélgessed. De közben meg álszent módon papolnak a környezetvédelemről, hogy ugyan direkt szarnak terveztük az egészet, de legalább a csomagolás olyan bio, hogy szűz lányok hajából fontuk.
2023. febr. 21. 11:22
 16/22 anonim ***** válasza:
Mint írtam, ez nem mindenkinek fontos. Ha valami cserélhető, az általában le van írva, legyen szó memória-, vagy M.2 slotokról. Gondolom az Asusnak is vannak bőven ilyen modelljei. De valakit ez egyáltalán nem érdekel, mert pl. eleve sok van mindenből. Egy tabletben sem cserélhető semmi, mégsem nyavalyognak.
2023. febr. 21. 11:38
 17/22 P.O.C. ***** válasza:
Csak épp a tablet nem is így kezdte a pályafutását hogy moduláris. Plusz nem is tudsz rá a gyári rendszeren kívül mást felrakni, ami miatt kéne feszteni. A laptopon meg kezdetektől fogva mindent cserélhettél, számos rendszerrel használhattad. Így erőss visszafelé feljődése az, hogy megpróbálják eltolni azt is tablet irányba.
2023. febr. 21. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem így kell nézni, hanem hogy a bővíthetők mellett megjelentek nem, vagy kevésbé bővíthetők is, mindenki olyat vesz, amilyet akar. Gondolom ez volt az ára annak, hogy vékonyabb legyen, hasonlóan a telefonokhoz, és valakinek ez fontosabb.
2023. febr. 21. 12:05
 19/22 P.O.C. ***** válasza:
Ezzel csak az a baj, hogy átlagfelhasználók 90% -ának fingja sincs ezekről a dolgokról mikor kiválasztják a terméket, csak mikor hozzák hozzám hogy gond van, akkor szembesülnek vele, hogy ezt sem lehet azt sem lehet, amazt sem lehet. Akkor persze megy a káromkodás, meg s szöveg "hogy ilyet se veszek többet". Persze utána veszenek egy még szarabbat. Az adatlapon meg ezekről a rejtett kis "meglepetésekről" semmi sincs.
2023. febr. 21. 12:59
 20/22 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy sok félig hozzáértőnek előfeltételezései vannak, amikor vesz valamit. Tévéknél pl. hogy van fejhallgató-kimenet, esetleg RCA/SCART, HBO Max... Telefonnál hogy van a dobozban töltő, headset, majd kap frissítést... lehetne sorolni.
2023. febr. 21. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!