Tényleg nem lehet tudni, hogy egy laptop wifi modulja nem cserélhető anélkül, hogy szétszednék a laptopot? (Szervíz ezt mondja)
Elvittem a laptopomat egy nagy nevű laptop szervízbe azzal a hibával, hogy nem tudok wifi hálózathoz csatlakozni.
Elmondtam, hogy szerintem a szoftveres hibát kizárhatjuk, mert azt meg tudtam volna oldani én is. Erősködtek, hogy azért szoftveres hibára veszik fel, ha nem, akkor majd cserélik a wifi modult.
Erre azzal hív a szervíz, hogy kiderült, hogy hardveres hiba és a wifi modul nem cserélhető, fizessek 6 ezer forint bevizsgálási költséget.
Elmondtam, hogy én azért vitatnám ezt, hiszen az, hogy ez hardveres hiba én is megmondtam és szerintem a gép szétszerelése nélkül is lehetett volna tudni, hogy cserélhető-e vagy alaplapra forrasztott a wifi modul.
Azzal védekeztek, hogy nem, amíg nem szedik szét a gépet, nem lehet tudni, hogy cserélhető-e a wifi modulja. (2020-as Asus ZenBook)
Mit csináljak, higgyem le, hogy nem lehet szétszerelés nélkül tudni, hogy a wifi modul cserélhető-e és fizessem ki a bevizsgálási díjat?
Találtam pár videót, ezek szerint cserélhető, bár a pontos modellt nem ismerem.
A Wifi kártya nincs forrasztva az alaplapra. Cserélhető ha az hibásodott meg, de cserekor annyira meg kell bontani a gépet, hogy hozzá lehessen férni. Hogy mennyire kell megbontani az, függ a márkától és a típustól.
Pl. ezen egyszerű cserélni:
Ez a pontos típus: ASUS Zenbook Flip 14 UX461FA
A szervíz állítja, hogy alaplapra van forrasztva, lehetetlen cserélni.
Konkrétan wifi modul cseréjéről nincs szó, de valamelyikben talán említik:
https://www.youtube.com/results?search_query=UX461
(direkt hagytam le, hogy FA)
Valószínűleg nincs sok különbség a hasonló évjáratú ZenBook modellek között ilyen téren.
Még pár hasznos videó...
https://www.youtube.com/results?search_query=zenbook+wifi+ca..
Haha, na tessék, gyakorikérdések népe, itt az agyonhypeolt túlárazott szar Asus gépetek, tönkremegy benne a wifi card, de még egy normális manual sincs hozzá, amiben meg lehetne nézni, milyen modul van benne :D :D
Sose vennék Asus-t...
Amúgy sima M.2-es wifi modul van benne, mint a laptopok 99%-ban, kb. 10 perc alatt kicserélhető.
Igen
50-50, hogy lehet-e cserélni az ilyen modelleknél
Nyilván látatlanban nem fognak se igent se nemet mondani, tehát korrektek
Egyébként itt mondja a csávó, hogy forrasztott:
Mekkora egy f*s! Igaza van a 6-osnak!
Kisebb vagyon lesz cseréltetni ha nincs gari. Vagy marad az USB -s Wi-Fi.
Köszönöm mindenkinek!
Igen, eddig USB-vel használtam, de azért vannak hátrányai.
Vettem egy másik gépet, egy másik ZenBookot! (Bocsi 6-os, de ez a gép tetszett ismét 😆)
Ugyanitt hibás wifi modulos laptop eladó, érdeklődni privátban lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!