Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » M2-PCIE SSD mint pendrive...

M2-PCIE SSD mint pendrive mennyire lenne jó döntés?

Figyelt kérdés

Volt már több pendrive-om is, és a közelmúltban több is megfordult a kezemben ismerőseim jóvoltából, és hiába volt egy kivételével mint usb3.0-3.1 az írási sebessége mindegyiknek nagyon gyarta volt. Azthittem megőszülök mire felment rájuk minden ami kell. Régebben volt egy 128 gigásom ami tönkrement, de az is olyan volt hogy az olvasási sebessége tényleg nagyon jó volt, de az írása gyatra. Nemrégiben nézegettem neten pendriveokat, de hiába voltak usb3-asok, az írási sebességük megállt 25-32 MB-nál.

Így elhatároztam hogy egyszer veszek egy M2 SSD-t meg hozzá egy usb házat, csak nem vagyok benne biztos hogy jó döntés lenne-e.

2023. febr. 13. 21:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%

Semennyire. Az hogy egy pendrive 3.1 vagy 3.2-es szinte semmit nem mond az írási és olvasási sebességéről. Vannak olyan pendriveok amik simán vetekednek egy belépő szintű NVME SSD sebességével.

[link]

2023. febr. 13. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Emellett vannak külső SSD-k is.
2023. febr. 13. 22:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Külső ssd-t vegyél. Az m2 alakúak hosszúkásak de nagyobbak egy pendrivenál és elérik az 1000MB/s-t [link] de arasznyi kábellel csatlakoznak nem direktbe.
2023. febr. 14. 00:24
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

Semennyire

ezeket nem arra találták ki, hogy napi szinten 5-6 alkalommal ki-be szereld

Plusz mit csinálsz olyankor ha a célgépben nincs mpcie hely??

2023. febr. 14. 09:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 "meg hozzá egy usb házat" nem is akarja kivenni belőle.
2023. febr. 14. 09:15
 6/12 anonim ***** válasza:
59%
Én be akarom tenni neki.
2023. febr. 14. 09:18
 7/12 A kérdező kommentje:

Ilyen, ilyen kialakítású házat vennék neki.

[link]

2023. febr. 14. 09:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem írnak, és nem is találtam a gyártónál semmit arról, hogy SATA vagy NVMe M.2 SSD-ket támogat, és lehet, hogy ez a pendrive-szerű forma nem ideális.
2023. febr. 14. 10:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Kezd azzal, hogy megnézed, hogy a ház tud-e PCI-e módban működni, vagy csak SATA módban. Nem mindegy.

Sebesség szempontjából lehet némi sebesség csökkenésre számítani az USB miatt, de ez messze nem lesz jelentős. Tényleg sokszorosa lesz mint egy sima pendrive. Jók ezek a házak, csak megfelelően kell kiválasztani.

A legtöbb SSD-ben van egy jelentősebb kapacitású DRAM alapú gyorsítótár. Emiatt írás közben nagyon nem ajánlatos kihúzni, jó esetben csak az aktuális fájl fog sérülni, rosszabb esetben a fájlrendszer. Inkább használd a biztonságos eltávolítást.

2023. febr. 14. 21:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Az egyes negatív like-ot kapott pedig a pendrive amit ajánl

tényleg nagyon jó és gyors (az írás is)

A M2-PCIE SSD biztos, hogy gyorsabb de az usb, mint csatoló

felület határt szab a képességeinek.

Én eddig satás ssd-t próbáltam usb átalakítóval nem sokkal

fürgébb mint a pendrive amire a link mutat.

2023. febr. 24. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!